Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2021-01-18 Oulun koulujen ulkoultrat 2021, alakoulu, yläkoulu ja lukio

KILPAILUKUTSU

 

OULUN KOULUJEN ULKOULTRAT 2021

ALAKOULU, YLÄKOULU JA LUKIO

 

Sarjat

Alakoulu

Yläkoulu

Lukio

 

Oulun koulujen ulkoultrat

Oulun koulujen ulkoultrat ovat joukkuekilpailuja. Ulkoultrissa kisataan neljässä lajissa; luistelussa, hiihdossa, juoksussa ja pyöräilyssä. Ulkoultran tarkoituksena on kannustaa oppilaita liikkumaan ja keräämään mahdollisimman paljon lihasvoimin kertyviä kilometrejä omalle joukkueelle. Joukkue voi osallistua halutessaan vain tiettyyn lajiin, useampaan lajiin tai kaikkiin neljään lajiin. Jokainen koulu valitsee itselleen parhaiten soveltuvan ja mahdollisimman luotettavan tavan seurata oppilaiden keräämiä kilometrejä (esim. jokin sovellus, aktivisuusmittari, ennalta sovittu ja mitattu rata koulun alueella, mitattu koulumatka jne.). Kilometrejä oppilaat voivat kerätä joukkueelleen koulupäivän aikana (tunnit, välitunnit jne.) ja koulumatkoilta.

 

Tarkennuksia joukkueen muodostamiseen

  • Koulun omista oppilaista muodostetaan joukkueita sarjoihin, koulun omia käytössä olevia koronaohjeistuksia noudattaen.
  • Yhden joukkueen koko on min. 3 ja max.10 oppilasta. Tuloksissa ei eritellä montako henkeä kilometrejä on ollut keräämässä.   
  • Joukkueen tulee olla sama kaikissa lajeissa eli yksi ja sama joukkue kokonaiskilpailussa.
  • Mukaan ilmoitettavien joukkueiden määrää/koulu ei rajoiteta.
  • Oppilas voi kisata vain yhdessä joukkueessa.
  • Joukkueen nimi kannattaa olla mahdollisimman yksilöllinen.

 

Ilmoittautuminen

Mukaan ulkoultriin ilmoittaudutaan kirjaamalla joukkueen tulokset Forms-lomakelinkkien kautta. Erillistä ennakkoilmoittautumista ei siis tarvitse tehdä.

Jokaisen lajin kilometrien keräämisajan päätyttyä opettajalla on 1 viikko aikaa ilmoittaa joukkueen keräämät kilometrit Forms-lomakkeen kautta. Koulun kaikkien joukkueiden tulokset voi ilmoittaa yhtä aikaa.

 

Kokonaiskilpailuun osallistuu kaikki useampaan kuin yhteen lajiin tuloksensa ilmoittaneet joukkueet.

 

Aikataulut kilpailulajien kilometrien keräämisen ja tulosten ilmoittamiseen

 

Joukkueiden luistelukilometrien ilmoittaminen 5.3.2021 klo 23.00 mennessä
Joukkueiden hiihtokilometrien ilmoittaminen 2.4.2021 klo 23.00 mennessä
Joukkueiden juoksukilometrien ilmoittaminen 7.5.2021 klo 23.00 mennessä
Joukkueiden pyöräilykilometrien ilmoittaminen 28.5.2021 klo 23.00 mennessä

 

Esimerkki kuinka forms-lomakkeella ilmoitetaan joukkueen kilometrit:

Sarja, joukkueen nimi, laji, kerätyt kilometrit yhteensä.

alakoulu, Talvitassut, luistelu 10,4km
yläkoulu, Talvitarzanit, luistelu 22km

 

Tulosten seuranta ja palkinnot

Tulosten seuranta tapahtuu Koululiikunnan kotisivujen kohdassa Tulokset. Liikuntakoordinaattori lisää mukaan ilmoitetut joukkueet ja niiden keräämät kilometrit yksittäisten lajien päättymisten jälkeen (kts. kilometrien keräämisen aikataulut) sarjoittain. Viimeisen lajin eli pyöräilyn jälkeen ilmoitetaan myös kokonaiskilpailun eli joukkueiden eri lajien yhteiskilometrimäärät sarjoittain.

 

Jokainen joukkue kerää kilometrejä omalle joukkueelleen ja kaikki osallistuneet ja kilometrimääränsä vähintään yhteen lajiin ilmoittaneet joukkueet osallistuvat kokonaiskilpailuun, jossa palkintona on erilaisia liikunnallisia arvontapalkintoja. Joukkue saa 1 kpl arpalippuja osallistuessaan yhteen lajiin. Jokaisesta lajista joukkue saa siis yhden arpalipukkeen eli kaikkiin neljään lajiin osallistuessaan joukkue saa 4 kpl arpalippuja. Kokonaiskilpailun palkinnot arvotaan viimeisen lajin tulosten ilmoittamisen päätyttyä toukokuussa. Joukkueiden tulokset eri lajeissa ja kokonaiskilpailussa tilastoidaan, mutta erillistä palkitsemista ei kilometrimäärien mukaan ei ole.

 

Lisätietoja

Liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 5747 048

Jakolinkki

Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Aikataulut ja ohjelmat.