Kilpailu- ja tapahtumakutsut

< Takaisin

2023-04-20 KLL Power Mover-oman tanssin Oulun aluekisa 2023

KLL POWER MOWER - OMAN TANSSIN ALUEKISA 2023

ALAKOULU, YLÄKOULU JA LUKIO, TYTÖT JA POJAT

 

Aika: torstai 20.4.2023 klo 8.00 alkaen

Paikka: Pohjankartanon juhlasali (Leevi Madetojan katu 1, 90140 Oulu)

Sarjat:

A1-sarja: 1.-3.lk isot ryhmät, 7-12 tanssijaa

A2-sarja: 4.-6.lk isot ryhmät, 7-12 tanssijaa

B-sarja: yläkoulujen ja lukio/toinen aste isot ryhmät, 4-12 tanssijaa

C1-sarja: 1.-3.lk pienryhmät, 3-6 tanssijaa

C2-sarja 4.-6.lk pienryhmät, 3-6 tanssijaa

D-sarja: yläkoulujen ja lukio/toinen aste pienryhmät, 2-3 tanssijaa

 

Kaikkien tanssiryhmään kuuluvien koululaisten on oltava samasta koulusta tai oppilaitoksesta. Koulupäivän välittömässä yhteydessä tapahtuva Suomen mallin harrastuskerho voi ottaa osaa omalla ryhmällään.

Huom! Poikkeuksena isojen ryhmien tanssijoiden määrän rajoitukseen on seuraava kevennys: jos koko tanssiryhmä on samalta luokalta (esim. 3C tai 5A), saa koko luokka osallistua yhtenä ryhmänä. Muussa tapauksessa tulee käyttää annettuja ryhmäkokoja.

 

 

Aluekilpailut

Power Mover Aluekilpailut järjestetään eripuolella Suomea. Jos alueella ei ole omaa kisaa tai ryhmällä ei ole mahdollisuutta osallistua alekisaan, on mahdollistua osallistua karsintaan videokilpailun kautta.

 

Oulussa aluekilpailut järjestetään torstaina 20.4.2023 klo 8.00 alkaen.

Mahdollisuus myös videokarsintaan 1.2-31.3.2023, mikäli ei pysty osallistumaan aluekisaan.

Finaali järjestetään tiistaina 30.5.2023 Pohjankartanon juhlasalissa Oulussa.

 

Soolosarjat siirtyvät syyslukukaudelle 2023!

 

Teemat

Oman tanssin kisan 2023 teema on musikaalit ja elokuvat!

 

Säännöt

 • Kisassa on entiseen tapaan vapaa musiikin ja tanssilajin valinta. Teeman esilletuontiin odotetaan uusia ideoita ja luovia ratkaisuja.
 • Tanssiesityksen kesto A1 ja C1 -sarjassa 1.30-2.30 minuuttia, muissa 2–3 minuuttia.
 • Tanssin on oltava uusi ja koululaisten itse suunnittelema. Alakoulusarjoissa opettaja voi avustaa esityksen teossa.
 • Ryhmällä on oltava kisoissa aikuinen huoltaja (opettaja tai muu koulun aikuinen).
 • Alaluokkien esityksissä opettaja saa osallistua ryhmän ohjaukseen (A- ja C-sarja)
 • Yläluokkien esityksissä oppilaiden tulee tehdä esityksensä itse.
 • Soittajina tai muuten lavastuksena olevia koululaisia voi olla ryhmän enimmäismäärän lisäksi mukana ja heitä ei lasketa tanssiryhmään kuuluviksi. Nämä koululaiset eivät voi esiintyä muuten kuin lavasteina tai soittajina!
 • Kisaan osallistuvan koulun opettajan/opettajien on nähtävä ja hyväksyttävä esitys ennen aluekisaan osallistumista. Esityksen on sovelluttava koulun eettisiin arvoihin!
 • Esiintymislavan/-alueen koko on vähintään 8x9 m. Mikäli alueen koko olosuhteitten takia, on pienempi kuin 8x9m, se ilmoitetaan KLL:n sivuilla ennakkoon.
 • Aluekilpailuista ja videokarsinnasta valitaan finaaliin 1–3 ryhmää/sarja, osallistujamääristä riippuen. Mikäli sarjassa on ainoastaan 1-3 esitystä, finaaliin valinnasta päättää tuomaristo yhdessä Koululiikuntaliiton edustajan kanssa.

 

Ilmoittautuminen

 • Oulun koulujen joukkueet ilmoitetaan maksutta aluekisaan Oulun kaupungin Koululiikkuu-ilmoittautumisjärjestelmän kautta viimeistään torstaina 23.3.2023 klo 23.00 mennessä.
 • Muiden kuntien ja kaupunkien joukkueet tulee ilmoittaa kisaan Koululiikuntaliiton kotisivujen kautta 23.3.2023 mennessä.  Ilmoittautuminen aukeaa lähiaikoina!
 • Ilmoittautuminen videokarsintaan 31.1.2023 mennessä Koululiikuntaliiton sivujen kautta. Ilmoittautuminen aukeaa lähiaikoina! Videokisa on maksullinen. Oulun joukkue, olethan yhteydessä Koululiikunnan liikuntakoordinaattoriin ennen ilmoittautumista (maksutietoja varten). Videoesitys tulee olla valmis ennen ilmoittautumista sillä se ladataan samassa yhteydessä.
 

Musiikki ja valaistus

Oulun aluekilpailussa joukkueen esitysmusiikki tuleee toimittaa etukäteen tanja.ylisirnio@ouka.fi osoitteeseen joko mp3-tiedostona viimeistään torstaina 6.4.2023. Huomioitahan että kappaleen/tiedoston tulisi olla esitystä vastaavan mittainen valmiiksi (aloitukset muusta kuin aloituskohdasta tai feidaukset ovat hyvin haastavia ääniteknikoiden toteuttaa). Muistathan myös eri sarjojen esitysten maksimipituudet! Joukkueen kannattaa ottaa varalta mukaan kopio musiikista esim. muistitikulla/puhelimeen. Kilpailuissa ei voi toistaa musiikkia suoraan esim. Spotifystä, Youtubesta ym.

Ryhmien tulee ilmoittaa viimeistään torstaina 6.4.2023 myös kirjalliset ohjeet/kuvaukset/toiveet miten/milloin ryhmän musiikki käynnistetään esim. ennen kuin ryhmä saapuu lavalle, jokin tietty aloitusasento tms. Valotoiveita voi toivoa samassa yhteydessä esim. aloitus himmeällä valolla kirkastuen, tietyn väristä valoa tms.

 

Ruokailu 

Joukkueet voivat järjestää itselleen kisapäivän aikana ruokailun parhaaksi katsomallaan tavalla.

 

Lisätiedot

Oulun aluekisaan liittyen liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 5747 048

Power Mover-oman tanssin kisoihin sekä finaaliin liittyen liikunta-asiantuntija Susanna Aulin-Uusikartano, susanna.aulin-uusikartano@kll.fi, 044 350 2602

Jakolinkki

Kilpailukutsuissa olevat tapahtuma-ajankohdat (päivämäärät, viikot ym.) ovat suuntaa-antavia. Tapahtuma-ajankohdat tarkentuvat viimeistään ilmoittautumisten päättymisen jälkeen (esim. sarjaohjelmissa varsinaiset pelipäivät).

Tapahtuman lähestyessä lisäinfot, aikataulut ja muu tärkeät tiedot löytyvät kotisivujemme kohdasta Aikataulut ja ohjelmat.