Liikun­ta­haasteet

Lähirähinä liikuntahaaste

 

Oulun kaupunki yhdessä Lähirähinän ja Qridin kanssa käynnistää syyslukukaudelle 2021 Liikuntahaasteen Oulun peruskouluille viikosta 33 lähtien. Taustalla on Qridin oppimisalustalla toteutetusta lukuhaasteesta saadut hyvät kokemukset!

 

Liikuntahaasteen haastetehtäviä julkaistaan yksi kerrallaan aina maanantaisin 16.8.2021 alkaen. Haastetehtäviä tulee yhteensä 20 kpl; yksi joka viikko vuoden 2021 loppuun saakka. Liikuntahaasteen tehtävät eivät ole urheilusuorituksia, vaan matalan kynnyksen hauskaa tekemistä omassa lähiympäristössä. Tehtäviä oppilaan voivat tehdä omalla ajallaan yksin, kavereiden tai perheen kanssa.

 

Haastetehtävien suunnittelussa on ollut mukana oululaisia yläkoululaisia. Vaikka haastetehtävät ovat kohdennettu yläasteikäisille, niin ne toimivat myös hyvin alakouluikäisille. Eli kaikki mukaan! Yhden liikuntahaasteen tekemisestä oppilas saa yhden pisteen, joka kerryttää koko luokan pistepottia. Parhaat luokat palkitaan liikuttavilla palkinnoilla vuoden 2022 alussa. Luokkien välisestä pistetilanteesta tulee tietoa aina kuukauden vaihtuessa.

 

Katso lyhyt tietoiskuvideo Lähirähinän Liikuntahaasteesta!

 

 

Liikuntadiplomi

Alunperin Hiukkavaaran koulun oppilaiden ideoima liikuntahaaste ponnistaa nyt entistä korkeammalle. Liikunnallisia haastetehtäviä on viime lukuvuoden aikana kokeiltu Hiukkavaarassa ja kerätty lisää kevään aikana Oulun eri kouluilta, ja nyt ne on koottu Qridiin Oulun liikuntadiplomi -oppimiskokonaisuuteen! Kaikki haastetehtävät ovat oppilaiden suunnittelemia, joten asiantuntemus oppilaita kiinnostavista tekemisistä on taattua.

Liikuntadiplomihaaste sisältää 62 erilaista liikunnallista tehtävää, frisbeeheitosta geokätköilyn kautta katulätkän pelaamiseen. Haastetehtävät sopivat kaiken ikäisille, mutta ne on suunniteltu erityisesti 1-6 -luokkalaisille. Osan tehtävistä oppilas voi tehdä koulussa, mutta suurin osa on tarkoitettu tehtäväksi vapaa-ajalla joko yksin tai yhdessä kaverin tai perheenjäsenen kanssa. Tehtävät toimivat hyvinä liikuntaläksyinä ja aktiivisuuden herättäjinä oppilaiden vapaa-ajalle.

Kun opettaja aktivoi Oulun liikuntadiplomi -oppimiskokonaisuuden Qridissä, haastetehtävät ilmestyvät näkyviin hänen oppilailleen. Oppilaat voivat suorittaa tehtäviä omaan tahtiinsa koko lukuvuoden ajan, ja opettaja voi seurata haasteen edistymistä omasta käyttöliittymästään. Keväällä opettaja voi tulostaa oppimiskokonaisuuden materiaaleista löytyvät diplomit niille oppilaille, jotka ovat läpäisseet haasteen eri tasoilla:

Pronssi: 30 suoritettua tehtävää
Hopea: 40 suoritettua tehtävää
Kulta: 50 suoritettua tehtävää

 

OHJEITA TOTEUTUKSEEN

Ohjevideo opettajalle liikuntahaasteen aktivoimiseksi Qridissä.

Opettajan kirjautumisohje Qridiin

Liikuntadiplomin ideoinnin ka tuottamisen takana ovat olleet Hiukkavaaran koulun opettajat Mari Hurskainen ja Henri Hartikainen oppilaineen sekä useiden Oulun koulujen oppilaat opettajiensa johdolla.

  

Oulun alakoulujen liikuntadiplomi julkaistaan 11.8.2021 Qridissä

 

Iloa ja liikettä haasteeseen!