Luistelu ja hiihto

Luistelu

 

Lähiluistelualueet ovat nähtävissä Fluent-palvelussa.  Sivujen valikosta painamalla luistin symbolia tulevat karttapohjalle näkyviin kenttien sijainnit. Valitessasi haluamasi kentän näkyy lisätiedoissa kentän viimeisin kunnostustilanne.

 

Koulujen lähikentät huolletaan kunnostushenkilöstön toimesta heidän erillisten ohjeiden ja järjestyksen mukaisesti. Huoltoihin vaikuttavat monet eri asiat muun muassa sääolosuhteet ja huoltojärjestys. Huomioithan erityisesti turvallisuusasiat; ei toimintaa jääalueella huollon aikana. Huomioithan myös, että huoltohenkilöstö ei voi jäädä odottamaan esimerkiksi tunnin päättymistä.

 

Raksilan tekojää

Talvikaudelle 2022-2023 koulut voivat tehdä varauksen Timmi 4.1-järjestelmän kautta. Tekojää on Timmissä jaettu osiin ja se on varattavissa varaustilanteen mukaan joko

  • koko kenttä (A- ja B-alue)

  • puolikas kenttä (A- tai B-alue)

  • 1/4 kenttä (A1-, A2-, B1- tai B2-alue)

A-alue= jäähallin puoleinen B= Kainuuntien puoleinen.

1/4 osa kenttää on kooltaan isompi kuin luistelukaukalo. Huomio, että varaus tehdään vain tarvittavalta osalta luistelevan ryhmän kokoon suhteutettuna.

 

Tarkista varaustilanne vielä ennen koululta kentälle lähtöä; kenttähenkilöstö voi joutua tekemään viime hetken huoltovarauksia, mikäli olosuhteet ovat olleet esim. yön aikana niin huonot, että tekojään käyttö ei ole turvallista. Huollon aikana kenttä ei ole käytettävissä.  

 

Short track-merkinnät

Short track-rata merkinnät voi koulu tehdä omalle lähiluistelualueelle mieleisellään tavalla (lähtö/maali+ kaarteet esim. tötsillä).

Short track-rata merkintöjä ei enää merkitä (keväästä 2022 alkaen) erikseen koulujen lähiluistelualueille.

 

Hiihto

Kaupungin yleiset latualueet löytyvät Fluent-palvelusta. Valitessasi sivun valikosta hiihtäjä symbolin tulevat karttapohjalle näkyviin latujen sijainnit ja kunnossapitotilanne.

 

Koulujen koululaishiihtoa varten liikuntapalvelut tuottavat osalle kouluista myös erilliset ladut. Liikuntapalvelut ovat varanneet viikot 8, 9, 10 ja 11 koululaishiihtoa varten ja tuolloin panostetaan koulujen latujen huoltoon. Koulun latujen käytön tilapäistarpeiden osalta kuten koulun omat hiihtokilpailut, lähiliikuntatapahtumat ym. voivat olla yhteydessä Jarmo Savukoskeen, etunimi.sukunimi@ouka.fi tiedustellakseen mahdollisuuksia latujen huoltoon. Ei suoria yhteydenottoja latujen huoltajiin. Tilapäistarpeiden osalta tulee olla yhteydessä riittävän ajoissa, viimeistään paria viikkoa aikaisemmin.

 

Liikuntapalveluiden yhteyshenkilöt: isännöitsijät Jarmo Savukoski ja Petri Yli-Pyky, etunimi.sukunimi@ouka.fi

 

Suksien lainaus Raksilasta

Raksilassa sijaitsevasta liikuntapalveluiden suksivarastosta on mahdollista lainata suksia koulujen käyttöön hiihdon opetukseen.

Varaustoiveet ja ennakkotiedot tulisi opettajan laittaa hyvissä ajoin ennakkoon Heikki Ojantakaselle, heikkiojantakanen@gmail.com, 0503766246.

Ennakkotiedoissa tulisi käydä selkeästi selväksi onko tarve vapaan hiihtotyylin vain perinteisen hiihtotyylin suksille, kuinka monta paria, mitkä pituudet ja minkä kokoiset monot, kuka varaa, mille ajalle ja mille koululle. Ennakkovaraus tulee tehdä aina (riippumatta missä suksia käytetään).

Välinelainaamolta opettajien työtä helpottamaan muutamia nyrkkisääntöjä välinepituuksista:

Sauvat VH Pituus-15cm/hartia linja/pituusx0,9

Sauvat PH Pituus-20cm/pituusx0,80

Sukset VH Pituus+5-15cm

Sukset PH Pituus+20cm