Välituntiliikuntaa

 

Lukukausi 2020-2021 

1. Välkkärikoulutuksia 20 kpl - koulutukset myönnetään hakujärjestyksessä. Koulutukset haetaan Pohjois-Pohjanmaan liikunta ja urheilun Mari Pataselta;  mari.patanen@popli.fi tai puhelimitse 0407207960. Marille on ilmoitettu koulutusten määrä ja koulutuksia pidetään niin kauan, kuin resurssia riittää. 

2. Harrastusviikkoon osallistuneiden kesken arvomme viisi liikuntaväline/kirjapakettia. Paketin arvoi on n. 100€. Käy ilmoittautumassa harrastusviikko.fi sivuilla ja olette mukana arvonnassa. Ilmoittautuneita kouluja oli jo hienosti 15. Harrasteviikon sivulta löydät valmiita ideamateriaaleja. 

 

#BEACTIVE TOIMINTARASTIT 8.LK OPPILAILLE

Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta Urheilu järjestäävät Oulun koulujen kahdeksannen luokan oppilaille kansainvälisen Europian week of sport- urheiluviikon kunniaksi #BeActive alueelliset toimintarastipäivät. Koulujen esittämien toiveiden mukaa tapahtumaan voi lähettää myös muiden yläluokkien oppilaita, mikäli koette kahdeksannen luokan oppilailla olevan jo liikaa ohjelmaa. Tapahtumiin järjestetään ilmainen kuljetus lähimpänä koulua olevaan tapahtumaan. (Lähellä olevat koulut kulkevat jalan tai pyörällä)

 

SEURATARJOTIN
Oulun kaupungin Liikkuva koulu ja Pohjois-Pohjanmaan liikunta haluavat edistää koulujen ja seurojen välistä yhteistyötä. Koostamme seuratarjottimen ja kerhotarjottimen tulevalle  kaudelle 2020-2021. Seuratarjotin on yhteystietolista, josta käy ilmi seurat, jotka ovat valmiita tekemään kouluvierailuja Oulun kaupungin kouluissa. Kouluvierailut ovat kouluille maksuttomia. Seratarjotin julkaistaan elokuun loppuun mennessä. 

Kerhotarjotin on vastaava lista seuroista, jotka voisivat ohjata kouluilla kerhotoimintaa tai välituntitoimintaa.
Kerhojen kustannuksista vastaa koulu itse ja kerhon hinta neuvotellaan seuran kanssa. Kerhosisältöjä voi myös neuvotella seurojen kanssa. Seurat ovat määritelleet, minkä mittaisia kerhoja he voivat pitää.  Kerhotarjotin julkaistaan elokuun loppuun mennessä. 

 

NYKYTILAN ARVIOINTI

Liikkuva koulu -toiminnan kehittäminen kannattaa aloittaa koulun nykytilan arvioinnista. Koulut voivat hyödyntää työkalua keskustelujen käymiseen oman koulun tilanteesta esim. opettajainkokouksessa, Liikkuva koulu -tiimissä tai koko kouluyhteisön kesken. Kun arvioinnin täyttää kerran vuodessa, pystyy koulu seuraamaan oman toimintansa kehittymistä ja lisäämään vuosisuunnitelmiinsa nykytilan arviossa esiintulleita kehittämisen kohteita. Samalla esiin tulleita vahvuuksia voidaan edelleen korostaa.  Näin saadaan käsitys koulun toiminnallisuuden  tilanteesta ja aikaa laatia suunnitelma seuraavalle lukuvuodelle vielä ennen kuluvan lukukauden loppua. 

Kaikkien Oulun koulujen (myös sivukoulujen) tulee täyttää nykytilan arviointi. Nykytilan arviointi tulee täyttää keväällä 2021 huhtikuun loppuun mennessä. 
Nykytilan arvioinnin löydät tästä linkistä. Muistatahan, että arvion täyttämiseen tarvitaan vähintään tiimi, mielellään koko työyhteisö ja oppilaiden ääni.  Nykytilan arviointi tehdään koulun tämän hetkisestä tilanteesta ja koulun tilannetta tarkastellaan kaikkien koulua koskevien toimenpiteiden kannalta. Ei pelkästään liikkkuvan koulun kautta tehtävien asioiden suhteen. Koulukohtaiset tulokset lähetetään nykytilan arvioinnin täyttäneille kouluille,  kaavakkeeseen merkitylle yhteyshenkilölle. 

Oulun kouluista melkein kaikki ovat jo täyttäneet ainakin kertaalleen nykytilan arvioinnin, mikä on upea juttu. Nykytilan arvioinnin tuloksia seurataan toiminnan tuloksellisuutta arvioitaessa, joten siksi on tärkeää, että se täytetään vuosittain.  Näin saamme tärkeää vertailutitetoa koko Oulun koulujen toiminnallisuuden kehityskestä ja kehittämisen kohteista.

Vuoden 2020 yhteenvedon löydät uudesta Virveli tietokannasta.

Liikkuva koulu -tunnus

 

Käyntiosoite Rantakatu 15, 90100 Oulu

Postiosoite Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut, opetustoimi, koululiikunta PL 17, 90015 OULU


Liikkuva Koulu koordinaattori
Kati Grekula p. 040 656 9610

Sähköposti

Toimiston aukioloajat ma - pe klo 8.00 - 16.00
 

Liikkuva koulu facebookissa

Liikkuva koulu Oulu (kaikille avoin)

Liikkuva koulu Oulu, vastaavat (ryhmään hyväksytään koulujen Liikkuva koulu vastaavat)