100 POLKUPYÖRÄÄ JA KYPÄRÄÄ

Oulun Liikkuva koulu ja Oulun seudun kävely-ja pyöräilykoordinaattorit järjestävät pyörä-ja kypärä keräyksen. Tavoitteenamme on kerätä vähintään 100 käyttökelpoista polkupyörää ja uutta kypärää Oulun koulujen käyttöön.


Oulun kouluissa on todellinen tarve polkupyörille. Koulut tekevät mielellään retkiä ja vierailuja sekä liikkuvat pyörillä mm. liikuntatunneilla Oulun kaupungin eri suorituspaikoille. Kaikilla oppilailla ei kuitenkaan ole omaa pyörää tai kuljetusoppilaiden on sitä mahdoton kouluun tuoda. Tämä hankaloittaa tai jopa estää ryhmien mahdollisuuksia laajentaa oppimisympäristöään. Olemme kartoittaneet Oulun koulujen pyörätarpeen ja vastausten perusteella pyöriä kaivataan 22 koululle 185 kpl. Tällä hetkellä lahjoitettuja pyöriä on 10 kpl, joten lisää kaipaamme. Lahjoituksia voi luovuttaa vuoden 2017 loppuun asti,

Lähde mukaan keräykseen ja lahjoita ajokunnossa oleva pyörä ja/tai uusi kypärä Oulun kouluissa liikkuvien nuorten aktivoimiseksi. Pyörien ja uusien kypärien lahjoitukseen ja luovutukseen liittyvissä asioissa voi käätyä Kati Grekulan tai Timo Perälän puoleen.

Tervetuloa mukaan talkoisiin. Jo yksikin pyörä tuo usealle oppilaalle mahdollisuuden pysyä liikkeessä. Laajennetaan yhdessä Oulun koulujen oppilaiden oppimisympäristöä, mahdollistamalla liikkuminen lähiympäristössä!
 

Pyöräilyterveisin                                

Kati Grekula                         
Liikkuva koulu koordinaattori        
Oulun kaupunki                     
Sivistys- ja kulttuuripalvelut       
Opetuspalvelut                       
Koululiikunta ja Liikkuva koulu
kati.grekula@ouka.fi
0406569610  

 

Timo Perälä
Oulun seudun kävely-ja pyöräilykoordinaattori
Navico Oy
Nummikatu 34, 90100 Oulu
040 7060415
timo.perala@navico.fi

 

Polkupyöräilevä lapsi