Tiedotteet

< Takaisin

Koululiikuntaliiton FutsalSkapa 22.1-16.2.2024, ilmoittautuminen on avattu!

FutsalSkaba 2023-2024

FutsalSkaba starttaa jälleen 22.1.-16.2.2024. Ilmoita luokkasi mukaan 30.11.2023 mennessä Koululiikuntaliiton sivuilla.  Ilmoittautuminen avataan 1.8.2023.

Kaikille ilmoittautuneille kouluille luvassa FutsalSkaba -palloja!

 

Lataa ja lue FutsalSkaba 2023 esite.

 

FutsalSkapa

  • Uudistettu FutsalSkaba on Koululiikuntaliiton ja Suomen Palloliiton yhdessä organisoima omalla koululla toteutettava kiva kisailu kaikille eskareille ja 1.-6.-luokkalaisille.
  • FutsalSkabassa koko luokka pääsee osallistumaan peleihin ja pelien järjestämiseen. Yhdessä opetellaan tärkeitä asioita; yhteishenkeä, yhteistyötä, kaveruutta ja Reilun Pelin arvoja.
  • Pelit pelataan sovelletuin futsalsäännöin.
  • Kisailussa on käytössä pehmeä pallo, jolla pelaajien on mukavaa ja turvallista pelata. Pallo sopii erittäin hyvin salissa pelaamiseen.
  • FutsalSkaba on osa Palloliiton Kaikki Pelissä -toimintaa.
  • FutsalSkabaa pelataan aikavälillä 22.1.- 16.2.2024 niinä päivinä kuin koululle parhaiten sopii.
  • Erilaisia valmiita FutsalSkaban kisatauluja
  • FutsalSkabaa pelataan oman koulun luokkien kesken.

Koululiikuntaliitto ja Suomen Palloliitto on kehittänyt futsalsääntöjä mukaillen koulusovelluksen, joka helpottaa pelaamista ja saa helposti aikaan onnistumisen tunteita. Yhteistoiminnallisen kisailun kautta luokan luokkahenki ja yhteenkuuluvuus paranee. Samalla koko koulun liikunnallinen innostus kehittyy. Omien luokkatovereiden ja joukkueiden kannustaminen on tärkeässä osassa, koska peleissä tulokseen vaikuttavat sekä tyttöjen että poikien pelit. Toiminnallisena tavoitteena on luoda alakoulun luokille suunnattu futsal toimintamalli, johon kaikilla kouluilla on mahdollista osallistua ja luokka osallistuu yhteisesti toimintaan.

FutsalSkabassa joukkueita muodostetaan luokan oppilaista ja jokaisessa joukkueessa tarvitaan niin tyttöjä kuin poikia. Luokasta voi muodostaa niin monta joukkuetta, kuin mahdollista on. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni halukas pääsee ja tulee joukkueisiin mukaan. Pelit pelataan käytössä olevan salin mukaan 5v5, 4v4 tai 3v3 pelimuodolla.

 

Ilmoita luokkasi tai ryhmäsi mukaan niin saat lisämateriaalia FutsalSkabasta!

Jakolinkki