Tiedotteet

< Takaisin

Koululiikuntaliiton valtakunnalliset palloilusarjat 2021-2022, ilmoittaudu mukaan!

Koululiikuntaliiton koululaisten palloilusarjat

Koululiikuntaliiton suositut palloilusarjat järjestetään vuosittain yläkouluille ja lukioille jalkapallossa (7v7 ja lukion pojille myös 11v11), pesäpallossa, koripallossa, lentopallossa ja salibandyssa. Lisäksi järjestetään kaukalopallo- ja käsipallosarja yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Palloilusarjat pelataan koulujoukkuein.

 

Miten pelataan?

Vuosittain palloilusarjoihin osallistuu yhteensä yli 1 000 joukkuetta. Yläkoulujen ja lukioiden sarjoissa alkupelit etenevät alueittain, 3:n joukkueen turnauksista jatkaa voittaja, 4:n ja 5:n joukkueen turnauksista jatkaa kaksi parasta. Osa suurimmista kaupungeista järjestävät omat sisäiset karsinnat. Alueiden mestarit pelaavat turnauksen valtakunnan mestaruudesta.

 

Kuka saa osallistua?

Pelaamisoikeus koulun joukkueessa on ottelun alkaessa koulun kirjoissa olevilla oppilailla, huomioon ottaen, että yläkoululaisten sarjoissa yläikäraja on 17 vuotta ja lukion sarjoissa 21 vuotta. Tämä koskee myös vaihto-oppilaita. Tytöt eivät saa pelata poikien sarjoissa, eikä päinvastoin. Lukiosarjoissa ei voi pelata ns. kaksoistutkintoa suorittava oppilas elleivät lukio-opinnot tähtää koko lukion oppimäärään sekä ylioppilastutkintoon.

Osanotto-oikeus on peruskoulujen 7.-9.luokkien ja lukioiden koulujoukkueella. Yläkoulu ja lukio ovat eri kouluja, joten niiden yhdistettyä joukkuetta ei sarjoihin hyväksytä. Myös päivä- ja iltakoulu ovat erikouluja. 10-luokkalaiset kuuluvat 7.-9.luokkien sarjaan.

Oulun koulujoukkueet voivat halutessaan osallistua omakustanteisesti valtakunnallisiin palloilusarjoihin.

 

Ilmoittautumisajat ja hinnat 21-22

Pesäpallo 22.8. mennessä 65 € / joukkkue
Jalkapallo 22.8. mennessä 65 € / joukkkue
Koripallo 12.9. mennessä 65 € / joukkkue
Lentopallo 12.9. mennessä 65 € / joukkkue
Salibandy 31.10. mennessä 65 € / joukkkue
Käsipallo, 26.9. mennessä, 30 € / joukkkue
Kaukalopallo, kevät -22

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot Koululiikuntaliiton kotisivuilla

 

Tutustu yleisiin kilpailumääräyksiin ja lajikohtaisiin sääntöihin. Koululiikuntaliitto on vakuuttanut osallistujat Pohjola Vakuutuksessa, vakuutusnumero: 16-662-166-3. Pistä pallo pyörimään!

Jakolinkki