Kaukalopallo, lukio pojat 2015 - Kilpailu- ja ottelutulokset - Koululiikunta - Oulun kaupunki

Kilpailu- ja ottelutulokset Kilpailu- ja ottelutulokset

< Takaisin

Kaukalopallo, lukio pojat 2015

OULUN LUKION POIKIEN KAUKALOPALLOSARJA
SARJAOHJELMA 2016

Paikka: Linnanmaan jäähalli

Lohkot:
A-lohko: Merikoski ja Lyseo
B-lohko: Kiiminki, (OSYK perui tulonsa) ja Pateniemi
C-lohko: Normaalikoulu, Haukipudas ja Laanila

Tummennetulla merkitty lukio on ns. järjestävä lukio, joka tuo pelipaikalle joukkueen lisäksi 1-2 toimitsijaoppilasta. Heidän tehtävänään on sähköisen pelikellon ylläpito, rangaistusten merkitseminen ja kellottaminen sekä maalien merkkaaminen näyttötaululle. (Tuomarit opastavat kellon käytössä). Peliaika on juokseva aika.

Linnanmaan varastosta on hävinnyt 5 kpl maalivahdin räpylöitä. Mikäli tiedätte niiden sijainnin, niin palauttakaa paikoilleen ennen pelien alkua. (Kaksi räpylää löytynyt, joten kolme vielä karkuteillä) 

A-lohko: pelit pelataan tiistaina 19.1.2016, kaukalo 1
Kaukaloon pääsee lämmittelemään klo 11.45
Tuomarit: Saikkonen/Vanninen
1. klo 12:45 Merikoski - Lyseo 6-7
Lyseo jatkoon.

B-lohko: pelit pelataan keskiviikkona 20.1.2016, kaukalo 1
Kaukaloon pääsee lämmittelemään klo 11.45
Tuomarit: Ylisirniö/Tapio
4. klo 12:10 Kiiminki – Pateniemi 3-5
Pateniemi jatkoon.

C-lohko: pelit pelataan torstaina 21.1.2016,  kaukalo 1
Kaukaloon pääsee lämmittelemään klo 11.45
Tuomarit: Saikkonen/Vanninen
7. klo 12:00 Normaalikoulu - Haukipudas 6-1
8. klo 12:45 Laanila - Normaalikoulu 5-4
klo 13:30 jäädytys
9. klo 13:45 Haukipudas - Laanila 6-5
Normaalikoulu jatkoon. (Maaliero: Normaalikoulu +4, Laanila 0, Haukipudas -4)

MITALIPELIT: pelit pelataan keskiviikkona 27.1.2016, kaukalo 1
Kaukaloon pääsee lämmittelemään klo 11.45
Tuomarit: Ylisirniö/Tapio
10. klo 12:00 Lyseo – Pateniemi 4-6
11. klo 12:45 Normaalikoulu – Lyseo 5-3
klo 13:30 jäädytys
12. klo 13:45  Pateniemi – Normaalikoulu 5-2
Pateniemelle kultaa, Normaalikoululle hopeaa ja Lyseolle pronssia.

Oulu ei lähetä joukkueita KLL kisoihin. Peleihin on ilmoittautuminen parhaillaan käynnissä info@bewesport.fi. Koulut voivat osallistua turnaukseen omalla kustannuksellaan. Lisätietoja liikuntasihteeriltä.


KOULUJEN TURNAUSOHJEET

1. Koulu vastaa oppilaiden kuljetuksesta ja joukkueen huoltajan nimeämisestä. Jokaisella joukkueella tulee olla rehtorin hyväksymä huoltaja jokaisessa pelissä. Turnauspäivän eväät varataan tarvittaessa koululta.

2. Tummennetulla merkitty koulu on ns. järjestävä koulu, joka tuo pelipaikalle joukkueen lisäksi kaksi toimitsijaoppilasta. Heidän tehtävänä on sähköisen pelikellon ylläpito; peliaika = juokseva aika, rangaistukset ja maalitilanne (tuomarit opastavat kellon käytössä).

3. Jokainen joukkue saa käyttöönsä oman pukuhuoneen. Pukuhuoneen numero on nähtävissä palvelupisteen taululla, pukuhuoneen avain otetaan samasta pisteestä. Jokainen joukkue huolehtii kohdaltaan, että pukuhuone jää siistiin kuntoon turnauksen päätyttyä. Linnanmaan jäähallin henkilökunta tulee laskuttamaan joukkueita lisäsiivouksesta, mikäli se katsotaan pukuhuonetarkastuksen jälkeen tarpeelliseksi.

4. Koululiikunnan varastossa on lainattavissa rajoitetusti maalivahdin varusteita. Varaston avain on numerokoodin takana, jonka koodin huoltaja saa liikuntasihteeriltä. Huolehtikaa, että lainatavarat palautuvat varastoon omille paikoilleen. Pelipaidat on ripustettava henkareihin kuivumaan pelien jälkeen.

OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ:

Pelikenttä:
Ottelut pelataan jäähallissa vakio-olosuhteissa.

Pallo:
Pelit pelataan kaukalopallolla ja ottelukaaviossa ensin mainittu koulu tuo peliin pelipallon.

Joukkue:
Joukkue kootaan saman kouluasteen oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä 17 pelaajaa, joiden kaikkien on päästävä pelaamaan jokaisessa pelissä, ei vilttiketjuja. Kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa ja maalivahti.

Peliasu:
Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu.

Kypärän käyttö: Kaikilla pelaajilla on kypärä pakollinen, maalivahdilla lisäksi kasvosuojus. Lisäsuojat ovat suositeltavia. Jos kenttäpelaajan kypärä putoaa pelitilanteessa, hänen on laitettava se välittömästi päähänsä tai mentävä heti vaihtoon.

Pelitapa:
Joukkueet jaetaan alkulohkoihin. Lohkojen voittajat jatkavat loppusarjassa. Ottelut pelataan ottelukaavion mukaisesti ilman erillistä ilmoitusta. Ottelukaaviot ja tulokset julkaistaan koululiikunnan webbi-sivuilla.

Peliaika:
Lukion sarjat: 2 x 20 min

Säännöt:
Peleissä noudatetaan Suomen Kaukalopalloliitto ry:n kilpailusääntöjä. Poikkeuksena epäurheilijamainen käytös, joka käsitellään koululaisliikunnan yhteistyöryhmän jäsenten, tuomareiden ja liikuntasihteerin muodostamassa ryhmässä.

Mikäli pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä, herjaa joko tuomaria tai muita pelaajia, on tuomarilla välittömästi oikeus poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja kentältä ja pelialueelta. Mikäli tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan pois sarjasta vaikka voittaisikin ratkaisupelin.

Sijoitus ottelussa ja sarjassa:
Jos ottelu päättyy tasatulokseen, suoritetaan rangaistuskuljetuskilpailu. Joukkue nimeää kolme suorittajaa. Mikäli peli on edelleenkin tasan, niin joukkue nimeää suoritusjärjestyksen ja rangaistuskuljetuksia jatketaan niin kauan kuin peli on ratkennut.

Sarjatulosten paremmuuden määrää
1) pisteet 2) maaliero 3) tehdyt maalit 4) keskinäiset ottelut 5) arpa.
Loppuottelussa pelataan 2 x 5 min. jatkoaika ja sen jälkeen rangaistuskuljetuskilpailu.

Erotuomarit:
Kaukalopalloliiton Oulun alue asettaa koulupeleihin tuomarit. Erotuomarit ilmoittavat heti pelien päätyttyä tulokset liikuntasihteerille tekstiviestillä p. 050 5747048 tai sähköpostilla kati.grekula@ouka.fi

Palkinnot:
Kolme parasta joukkuetta palkitaan henkilökohtaisella mitalilla. Palkintoja varataan 17 kpl/joukkue.