Tulokset

< Takaisin

Kaukalopallosarja 2020, lukio pojat

OULUN KOULUJEN KAUKALOPALLOSARJA 2020

LUKION POJAT

 

Sarja: lukion pojat

Paikka: Linnanmaan jäähalli, Kauppalinnankatu 6

 

 

ALKULOHKOT:

A-lohko: Normaalikoulun lukio, Kastellin lukio ja Merikosken lukio

B-lohko: Laanilan lukio, Kiimingin lukio ja Lyseon lukio


 

Sarjaohjelmassa tummennetulla merkitty koulu on kotijoukkue, joka tuo pelipaikalle joukkueen lisäksi 1-2 toimitsijaoppilasta sekä pelipallon. Toimitsijoiden tehtävänä on sähköisen pelikellon käyttö, rangaistusten merkkaaminen ja kellottaminen sekä maalien merkkaaminen näyttötaululle (liikuntakoordinaattori opastaa tarvittaessa kellon käytössä).

 

 

ALKULOHKOT JA MITALIPELIT
Pelataan tiistaina 14.1.2020 Kaukalossa 1 (kaukalo on varattu klo 8.00-15.00)

Peliaika alkulohkoissa on 2x10 min juoksevaa aikaa.


Tuomarit:
A-lohko

01. klo 8.30 Normaalikoulu – Kastelli  2-5
02. klo 9.00 Kastelli – Merikoski  7-0
03. klo 9.30 Merikoski – Normaalikoulu  4-1

klo 10.00 jäädytys (tauko 1h)

B-lohko
04. klo 11.00 Laanila – Kiiminki  4-4

05. klo 11.30 Kiiminki – Lyseo  2-3
06. klo 12.00 Lyseo – Laanila 1-4
klo 13.00 jäädytys
 

Peliaika mitalipeleissä on 2x15 min juoksevaa aikaa.

Pronssipeli

07. klo 13.15 A2 Merikoski – B2 Lyseo  4-1
Kultapeli

08. klo 14.00 A1 Kastelli – B1 Laanila  6-2

 

Mitalit jaetaan heti pelien päätyttyä

1. Kastelli

2. Laanila

3. Merikoski


OTTELUOHJEITA JA PELIMÄÄRÄYKSIÄ

Huoltaja

Jokaisella joukkueella tulee olla opettaja tai muu rehtorin hyväksymä henkilö mukana huoltajana.

Toimitsija

Ottelukaaviossa tummennettu koulu toimii kotijoukkueena ja tuo peliin pelipallon sekä järjestää paikalle 1-2 toimitsijaa, jotka käyttävät hallin kellotaulua (ajanotto, maalit ja mahdolliset rangaistukset). Liikuntakoordinaattori neuvoo tarvittaessa kellotaulun käytön.

Pukuhuone
Jokaiselle joukkueelle merkitään käyttöön pukuhuone. Pukuhuoneen numero on nähtävissä palvelupisteen taululla, pukuhuoneen avain otetaan palvelupisteestä. Jokainen joukkue huolehtii kohdaltaan, että pukuhuone jää siistiin kuntoon peliensä päätyttyä. Linnanmaan jäähallin henkilökunta tulee laskuttamaan joukkueita lisäsiivouksesta, mikäli se katsotaan pukuhuonetarkastuksen jälkeen tarpeelliseksi.

Pelitapa

Pelit pelataan ohjelman mukaisesti ilman erillistä ilmoitusta.

Peliaika
Peliaika on alkulohkoissa 2x10 min ja mitalipeleissä 2x15min. Juokseva peliaika.

Pelikenttä
Ottelut pelataan jäähallissa vakio-olosuhteissa.

Maila

Pelit pelataan kaukalopallomailalla (ei jääkiekkomaila), jonka lavan pohjan tulee olla kauttaaltaan kaareva ja ulkokaaren maksimipituus on 130 cm.

Joukkue
Joukkue kootaan saman lukion oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä enintään 17 pelaajaa. Kaikkien joukkueessa pelaavien on päästävä pelaamaan jokaisessa pelissä, ei vilttiketjuja. Kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa ja maalivahti. 

Peliasu

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu (paita/liivi). Pelipaitoja on koululiikunnan varastossa vain kolmea eri väriä. Varaston avaimen ovikoodin saa opettaja/huoltaja liikuntakoordinaattorilta numerosta 050 5747 048. Paidat tulee palauttaa käytön jälkeen takaisin varaston henkareihin kuivumaan.

Kypärän käyttö

Kypärän käyttö on pakollista kaikille pelaajille. Jos kenttäpelaajan kypärä putoaa pelitilanteessa, hänen on laitettava se välittömästi päähänsä tai mentävä heti vaihtoon.

Maalivahti

Maalivahdilla tulee olla kypärässään silmikko. Maalivahdin varusteita voi lainata koululiikunnan varastosta (patjat, yläsuoja, räpylät ja kypärä neljälle maalivahdille, varusteiden kunto vaihteleva). Maalivahti ei saa käyttää mailaa. Jääkiekkomaalivahdin varusteet ovat sallittuja koulupeleissä.

Säännöt
Peleissä noudatetaan Suomen Kaukalopalloliitto ry:n kilpailusääntöjä. Poikkeuksena epäurheilijamainen käytös, joka käsitellään tuomareiden, liikuntakoordinaattorin ja joukkueiden huoltajien muodostamassa ryhmässä.

Mikäli joku pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä tai herjaa joko tuomaria tai vastapuolen pelaajia, on tuomarilla oikeus välittömästi poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja pelikentältä ja pelialueelta. Pelaaja menettää välittömästi oikeutensa pelata samassa ottelussa ja muissa saman sarjan/lajin turnauksissa.

Mikäli tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue välittömästi jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan sarjasta, vaikka voittaisikin ratkaisupelin.

Eli yksittäisen pelaajan pinnan palaminen voi olla henkilökohtainen virhe, mutta useamman pelaajan sopimaton käytös johtaa aina koko joukkueen sarjasta sulkemiseen. Pelaajalle ja/tai joukkueelle voidaan rikkeen vakavuudesta riippuen langettaa lisäksi myös muu lisärangaistus.


Pisteiden lasku
Alkulohkoissa voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta ei saa pisteitä. Pelit voivat päättyä alkulohkoissa tasapisteisiin, tuolloin lohkon sijoituksen määrää tasapisteissä olevien

1. Keskinäinen ottelu
2. Kaikkien otteluiden maaliero

3. Tehtyjen maalien määrä

4. Suoritetaan rangaistuskuljetuskilpailu (3 suorittajaa)

 

Mitalipeleissä tulee selvittää voittaja. Mikäli peli on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuskuljetuskilpailu (3 suorittajaa), tämän jälkeen mikäli tilanne on edelleen tasan yksi suorittaja kerrallaan ratkaisuun saakka.

Tuomarit
Kaukalopalloliiton Oulun alue asettaa koulupeleihin tuomarit. Erotuomarit ilmoittavat heti pelien päätyttyä tulokset liikuntakoordinaattorille viestillä 050 5747 048 tai sähköpostilla tanja.ylisirnio@ouka.fi.

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta palkitaan henkilökohtaisilla mitaleilla. Palkintoja varataan 17 kpl/joukkue.

Tulokset

Turnausten tulokset julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Kilpailu- ja ottelutulokset.

 

Koululiikuntaliiton kaukalopallon SM-sarja

Koululiikuntaliitto ei järjestä/ei tiedossa kaukalopallon valtakunnallista sarjaa lukion pojille (tiedossa vain yläkoulun poikien).

 

Kannustajat

Vanhemmat, muut sukulaiset ja tutut ovat tervetulleita kannustamaan joukkueita Linnanmaan jäähallin katsomoon.

 

Lisätietoja

Liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 5747 048

Jakolinkki