Kilpailu- ja ottelutulokset Kilpailu- ja ottelutulokset

< Takaisin

Lentopallo, alakoulu, tytöt ja pojat 2016

OULUN KOULUJEN LENTOPALLOTURNAUS

5.-6. LK TYTÖT JA POJAT TIIKERISARJA 2016

Aika: maanantai 11.4.2016 klo 9.00 alkaen
Paikka: Ouluhalli (lentopallosarja pelataan yhden päivän aikana halliturnauksena.)
Sarjat: 5.-6. luokka tytöt tiikerisarja
             5.-6. luokka pojat tiikerisarja

Kaikki ottelut pelataan kahden erän peleinä. Erävoittoon vaaditaan 25 pistettä, mikä on myös pistekatto. Tämä tarkoittaa sitä, että ensin 25 pistettä saavuttanut joukkue voittaa erän. Mikäli erätulos on 1-1 jää se lopputulokseksi. Voitosta saa sarjassa 2 pistettä ja tasapelistä yhden pisteen. 

TULOKSET TYTÖT
 

TULOKSET POJAT

Kenttäkartta

Teidustelut: kati.grekula@ouka.fi tai 050 574 7048

Rajoitukset: Ei osallistumisrajoituksia.

Oulun sovellus Lentopalloliiton sääntöihin: Oulun turnaus pelataan koulun joukkueilla, ei luokkajoukkueilla.

Säännöt: Turnauksessa noudatetaan Suomen lentopalloliiton koululentopallon supertiikerisarjan sääntöjä, poikkeuksella, että joukkueet muodostetaan saman koulun oppilaista. Oppilaat voivat olla eri luokilta.

1. PELIN TARKOITUS
Lentopallo on joukkuepeli, jota pelaa kaksi joukkuetta verkon kahtia jakamalla pelikentällä. Peliajatus on, että kumpikin joukkue lyö pallon sääntöjen mukaisesti verkon yli yrittäen saada sen koskettamaan vastustajan kenttää sekä estää palloa koskettamasta omaa kenttää.

2. PELIKENTTÄ JA VÄLINEET
2.1. Pelikenttä
Pelikentän pituus on 13,40 m ja leveys 6,10 m
Iskurajan etäisyys on 2,2 m keskilinjasta.
Aloitusrajan etäisyys on 4.5 m keskilinjasta.

2.2. Rajat
Pelikenttää rajoittavat 5 cm:n levyiset rajat. Myös keski- ja iskurajat ovat 5 cm:n levyiset. Aloitusalue on 4,5 metriä keskilinjasta. Syöttöalue on koko kentän takarajan mittainen alue.

2.3. Verkkojen korkeudet
Verkon korkeus on 210 cm

2.4. Pallo
Ottelun erotuomari valitsee pelipallon. Pelipallona tulee kuitenkin käyttää minipalloa (ympärysmitta 62-64 cm, paino 240-260 g, paine 0,30 - 0,325 kg/cm2) tai Minivolleyball - pehmopalloa.

3. PELIN KULKU
3.1. Joukkue

Joukkueet voivat olla tyttö- tai poikajoukkueita.
Joukkueeseen kuuluu enintään 10 pelaajaa, joista kierrosvaihtoon on osallistuttava vähintään 5 pelaajaa. Kentällä on kerrallaan neljä pelaajaa ja aloituksenvaihdon tapahtuessa suoritetaan kierrosvaihto siten, että 1. paikan pelaaja poistuu kentältä, 2. paikan pelaaja siirtyy 1 paikalle, 3.paikan pelaaja siirtyy 2 paikalle ja 4. paikan pelaaja 3 paikalle. Pelaaja numero 5 tulee vaihdosta 4. paikalle. Seuraavan aloituksenvaihdon tapahtuessa suoritetaan kierrosvaihto kuten äsken ja pelaaja numero 6 tulee vaihdosta 4. paikalle seuraavaksi pelaaja numero 7 jne.

Piirrustus vaihdosta löytyy minilentissäännöistä.

Joukkueen valmentajan tulee ilmoittaa ennen ottelua monenko pelaajan kierrosvaihtoa joukkue tulee käyttämään. Mikäli kaikki pöytäkirjaan merkityt pelaajat osallistuvat kierrosvaihtoon ei joukkueella ole oikeutta normaaliin pelaajavaihtoon. Mikäli joukkueen kaikki pelaajat eivät osallistu kierrosvaihtoon toimivat loput pelaajat vaihtopelaajina ja joukkueella on oikeus normaaliin pelaajavaihtoon (4 pelaajavaihtoa /erä). Mikäli pelaaja loukkaantuu pelipaikalla eikä joukkueella ole mahdollisuutta suorittaa pelaajavaihtoa joukkue siirtyy neljän pelaajanjärjestelmään, jos joukkue aloitti 5:n pelaajan kierrosvaihdolla. Jos joukkue aloitti 6:n pelaajan kierrosvaihdolla se siirtyy 5:n pelaajan kierrosvaihtoon. 

3.2. Aloitus
Aloitus tapahtuu ALA-ALOITUKSENA tai SORMIALOITUKSENA OMASTA HEITOSTA. Käsialoitus on sallittu. Aloitusraja on 4,5 metriä keskilinjasta.

3.3. Sijoittuminen aloituksen vastaanotossa
Aloituksen vastaanotossa täytyy I paikan pelaajan olla vastaavan etupelaajan ts. III paikan pelaajan takana. Myös kaikkien etupelaajien II paikan, III paikan ja IV paikan pelaajien tulee sijoittua verkon suuntaisesti oikeaan järjestykseen siten, että II paikan pelaajan tulee olla III paikan pelaajan oikealla puolella lähempänä oikeaa sivurajaa ja vastaavasti III paikan pelaajan tulee olla IV paikan pelaajan oikealla puolella.

3.4. Takapelaajan toiminta
Takapelaajan eli I paikan pelaajan toimintaa rajoitetaan iskurajalla. Tällöin takapelaaja ei saa torjua eikä suorittaa etukentän hyökkäystä iskurajan sisäpuolelta, lukuun ottamatta hihalyöntiä ja normaalia sormilyöntiä.

4. TARKENNUKSIA

  • Pistelasku koko ottelun ajan juoksevin pistein (joka pallosta piste).
  • Ottelut pelataan kahden erän peleinä. Erä pelataan 25 pisteeseen ellei turnauksessa toisin ilmoiteta. 
  • Vastaanottavan joukkueen toinen kosketus voi olla myös koppi.Kopin jälkeen suoritus jatkuu heitolla itselle, josta suoritus jatkuu tavanomaisesti viivyttelemättä.
  • Pallo ei saa mennä kopin jälkeisenä suorituksena verkon yli.
  • Kopin jälkeen pallon kanssa liikkuminen on kielletty.
  • Kääntyminen on sallittu.
  • Kaatuminen suorituksen aikana on sallittu, josta suoritus saa jatkua ylösnousun jälkeen (pallo ei saa koskea lattiaa).

Palkinnot:
Sarjan kolme parasta joukkuetta palkitaan henkilökohtaisilla mitaleilla. Mitaleja varataan 10/joukkue.

Tuomarit ja tulospalvelu:
Oulun kaupungin koululaisliikunta järjestää turnauksen yhteistyössä ONMKY:n lentopallojaoston ja Terva-Lentiksen kanssa.