Tulokset

< Takaisin

Oulun koulujen hiihtokilpailut 2020, alakoulu 3.-6.lk ja yläkoulu

OULUN KOULUJEN HIIHTOMESTARUUSKILPAILUT 2020
ALAKOULU 3.-6.lk ja YLÄKOULU


Aika: torstaina 12.3.2020 alkaen klo 11.00
Paikka: Kuivasjärven Auran maja, Alakyläntie 634, 90540 Oulu

Sarjat ja matkat:

tytöt 3.lk 2 km

pojat 3.lk 2 km

tytöt 4.lk 2 km

pojat 4.lk 2 km

tytöt 5.lk 3 km

pojat 5.lk 3 km

tytöt 6.lk 3 km

pojat 6.lk 3 km

tytöt yläkoulu 3 km

pojat yläkoulu 5 km

 

Ilmoittautuneet

Ilmoittautuminen on päättynyt 27.2.2020. Lähtölistat lähetetään mukaan ilmoittautuneiden koulujen liikunnanyhdysopettajille sähköpostilla viikon 11 alussa.

 

Saapuminen ja pysäköinti kisapaikalla

Vuonna 2020 Koululiikunta ei kustanna kuljetusta hiihtokisoihin. Koululiikunta on suositellut kouluille yhteiskuljetusten järjestämistä useamman koulun kesken. Henkilöautoilla saapuvia pyydetään huomioimaan pysäköinnissä että mahdolliset linja-autot mahtuvat kulkemaan parkkipaikan läpi. Parkkeeraus tulisi tehdä mahdollisimman tiiviisti.

 

Hiihtotyyli
Oulun koulujen hiihtokilpailuissa kaikki sarjat hiihdetään vapaalla hiihtotyylillä.

Aikataulut:

Kisojen starttiajat ikäluokittain:

klo 11.00 sarja tytöt 3.lk 
klo 11.07 sarja pojat 3.lk
klo 11.19 sarja tytöt 4.lk
klo 11.27 sarja pojat 4.lk
klo 11.38 sarja tytöt 5.lk
klo 11.45 sarja pojat 5.lk
klo 11.55 sarja tytöt 6.lk
klo 12.02 sarja pojat 6.lk 

klo 12.11 sarja tytöt yläkoulu
klo 12.16 sarja pojat yläkoulu

 

 

Koulun yhteyshenkilö/huoltaja
Koulu (rehtori) on nimennyt koulunsa osallistujille yhteyshenkilön/huoltajan, joka vastaa oppilaiden ohjaamisesta kisapaikalla.

 

Lähtölistat

Lähtölistat on lähetetty kisoihin mukaan ilmoittautuneiden koulujen liikunnan yhdysopettajille. Lopulliset lähtölistat ovat nähtävissä kisapaikan ilmoitustaululla ennen kisojen alkua.

 

Nimimuutokset
Kilpailijoiden sairastumisista johtuvat nimimuutokset on tehtävä ennen kilpailuja liikuntakoordinaattorille tanja.ylisirnio@ouka.fi tai kilpailupäivänä ennen kilpailujen alkua kilpailunjohtajalle ajanottokoppiin maaliintulon vieressä. Uusia kilpailijoita emme ota enää ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

 

Kahvio
Auran majalla on avoinna urheiluseuran ylläpitämä kahvio, alueella on myös nuotiopaikkoja.

 

Tulokset
Tulokset on nähtävissä kisapaikan tulostaululla sarjojen tulosten valmistuttua. Lopulliset tulokset lähetetään koululiikunnan yhdysopettajille kisojen jälkeen.

 

HUOLTAJILLE JA HIIHTÄJILLE 

1. Kilpailunumerot on pakattu muovipusseihin kouluittain Auran majan kahvion pöydille. Koulun yhdyshenkilö/huoltaja voi noutaa kassin Auran majan kahviosta alkaen klo 9.30. Mikäli koulun oppilailla on mukana useita huoltajia kannattaa sopia että muovipussi jätettään majan pöydälle odottamaan seuraavia numeroiden hakijoita. Opettajien on hyvä tulostaa mukaan etukäteen kouluille lähetetyt lähtöluettelot. Tarkistetut, lopulliset lähtöluettelot ovat kilpailupaikan ilmoitustaululla.

2. Pakkasraja on -15 astetta. Rajatapauksissa kilpailun alkua voidaan siirtää tuomarineuvoston päätöksellä. Rajatapauksissa tiedustelut liikuntakoordinaattorilta 050 5747 048. Mahdollinen peruminen ilmoitetaan Koululiikunnan kotisivujen Tiedotteet osiossa.

3. Lähtöväli on 15> sekuntia. Sarjojen välissä voi olla pidempi väli. Sarjan alkuun/loppuun on jätetty tyhjiä numeroita mahdollisia lähdöstä myöhästymistä/korjauksia varten.

4. Hiihtäjän kilpailuvalmius on 15 minuuttia, joka tarkoittaa sitä, että 15 min. ennen lähtöluetteloon merkittyä omaa lähtöaikaa, hiihtäjän on oltava lähtöalueen tuntumassa (esim. verryttelemässä) mm. mahdollisia kilpailuun liittyviä viimehetken ohjeita varten.

5. Hiihtokilpailuissa on käytössä koululaisurheilun numerosarja 1-600. Lähtöön asetutaan numerojärjestyksessä, pienimmästä numerosta suurempaan. Väliin voi jäädä käyttämättömiä numeroita. Numeroita seuraamalla voit arvioida oman lähdön lähestymistä.

6. Eri kilpailumatkojen opastetaulut ovat kilpailureittien risteyksissä (ruskeat kyltit). Kahden kilometrin reitti on lisäksi merkitty musta-keltaisella merkkausnauhalla (on merkitty 2.3.2020). Oman sarjan mukainen kilpailurata kannattaa käydä kiertämässä ennen kisoja, vaikka vanhempien kanssa yhdessä tai kilpailupäivän aamuna ennen kisoja. Kilpailujen aikana lähtö- ja maalialueella hiihtäminen ei ole sallittua.

7. Mahdollisen keskeyttämisen sattuessa, kilpailijan tai opettajan on ehdottomasti ilmoitettava keskeytys ajanottoon kilpailun johtajalle. Järjestäjät seuraavat jokaisen kilpailijan saapumista maaliin. Kilpailujen johtaja löytyy ajanottokopista maaliintulon vierestä.

8. Kilpailun jälkeen tarjotaan hiihtäjälle lämmintä mehua majan edustalla numerolappua vastaan. Palauta numerolappu solmut aukaistuina toimitsijoille. Kadonneesta tai puuttuvasta numerosta laskutetaan 20 euroa / kappale.

9. Majarakennuksen pesutiloissa on peseytymismahdollisuus.

10. Palkinnot jaetaan sään salliessa pihalla, muutoin kahviossa sisällä. Tulosten protestiaika on 10 min. laskettuna tulosten julkaisemisesta ilmoitustaululla. Kaikki tuloksiin liittyvät ratkaisut tehdään kilpailupaikalla tuomarineuvoston päätöksillä. 3.-6. luokan sarjoissa palkitaan kuusi nopeinta hiihtäjää ja yläkoulun sarjoissa kolme nopeinta hiihtäjää.

 

Järjestäjäkumppani
Koululaisten hiihtokilpailut järjestetään yhteistyössä Kuivasjärven Auran kanssa. Mukana myös Pöllönkankaan koulun oppilastoimitsijoita.

 

Kannustajat

Vanhemmat, isovanhemmat ja muut kannustajat ovat tervetulleita seuraamaan kisoja Auran majalle. 

 

Lisätietoja

Liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 5747 048

Jakolinkki