Tulokset

< Takaisin

Oulun koulujen kaukalopallosarjat 2023, yläkoulu tytöt

OULUN KOULUJEN KAUKALOPALLOSARJAT 2023

YLÄKOULUN TYTÖT

 

Sarja: Yläkoulu tytöt
Paikka: Oulunsalon jäähalli (Tuohikuja 6, 90460 Oulu)

 

 

MITALITURNAUS

Pitkäkangas vs. Kiiminkipuisto

 

Turnausohjelmassa tummennetulla merkitty koulu on pelin kotijoukkue, joka tuo pelipaikalle joukkueen lisäksi 1-2 toimitsijaoppilasta sekä pelipallon. Toimitsijoiden tehtävänä on sähköisen pelikellon käyttö, rangaistusten merkkaaminen ja kellottaminen sekä maalien merkkaaminen näyttötaululle.

 

Peliaika turnauksessa on 3x15 min juoksevaa aikaa.
 

 

Pelit pelataan tiistaina 21.02.2023 Oulunsalon jäähallissa (varaus klo 9.30-11.30).
Tuomari:
01. klo 10.00 Pitkäkangas – Kiiminkipuisto  6-7 ja.

Mitalit jaetaan heti pelin päätyttyä sijoituksen mukaan.

1. Kiiminkipuiston koulu

2. Pitkäkankaan koulu


OTTELUOHJEITA JA PELIMÄÄRÄYKSIÄHuoltaja

Joukkueilla tulee olla mukana opettaja tai muu rehtorin hyväksymä huoltaja jokaisessa pelissä.

 

Kotijoukkue

Turnausohjelmassa ensimmäisenä mainittu tummennettu koulu toimii pelin kotijoukkueena, joka tuo pelipallon sekä järjestää paikalle 1-2 toimitsijaa, jotka käyttävät hallin näyttötaulua (ajanotto, maalit ja mahdolliset rangaistukset).

 

Pukuhuone

Joukkueille on merkitty Oulunsalon jäähallista oma pukuhuone turnauksen ajaksi käyttöön.

 

Peliaika

Peliaika on 3x15 min. juoksevaa aikaa.Pelikenttä

Ottelut pelataan jäähallissa vakio-olosuhteissa.

 

Pallo

Pelit pelataan kaukalopallolla. Kotijoukkue tuo peliin pelipallon. 

 

Maila

Pelit pelataan kaukalopallomailalla (ei jääkiekkomaila), jonka lavan pohjan tulee olla kauttaaltaan kaareva ja ulkokaaren maksimipituus on 130 cm. Koululiikunnalta on mahdollista lainata kaukalopallomailoja peleihin etukäteen sovitusti.


Joukkue

Joukkue kootaan saman koulun, saman kouluasteen oppilaista. Joukkueeseen voidaan nimetä enintään 17 pelaajaa, joiden kaikkien on päästävä pelaamaan jokaisessa pelissä, ei vilttiketjuja. Kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa ja maalivahti. 

 

Peliasu

Joukkueella tulee olla yhtenäinen peliasu/liivi. Koululiikunnan pelipaitoja on lainattavissa (Linnanmaan koululiikunnan varastossa) kolmea eri väriä, sovittava lainauksesta etukäteen.

 
Kypärän käyttö

Kypärän käyttö on pakollista kaikille pelaajille. Jos kenttäpelaajan kypärä putoaa pelitilanteessa, hänen on laitettava se välittömästi päähänsä tai mentävä heti vaihtoon.


Maalivahti

Maalivahdilla tulee olla kypärässään silmikko. Linnanmaan koululiikunnan varastosta on lainattavissa maalivahdin (patjat, yläsuoja, räpylät ja kypärä) sovitusti etukäteen. Maalivahti ei saa käyttää mailaa, muut jääkiekkomaalivahdin varusteet ovat sallittuja koulupeleissä.


 

Säännöt

Peleissä noudatetaan pääsääntöisesti Suomen Kaukalopalloliitto ry:n kilpailusääntöjä soveltaen koululiikunnan peleihin. Poikkeuksena mm. epäurheilijamainen käytös, joka käsitellään joukkueiden opettajien, tuomareiden ja liikuntakoordinaattorin muodostamassa ryhmässä.

Mikäli joku pelaaja käyttäytyy väkivaltaisesti kentällä tai herjaa joko tuomaria tai vastapuolen pelaajia, on tuomarilla oikeus välittömästi poistaa epäurheilijamaisesti käyttäytynyt pelaaja pelikentältä ja pelialueelta. Pelaaja menettää välittömästi oikeutensa pelata samassa ottelussa/turnauksessa ja muissa mahdollisissa saman sarjan/lajin turnauksissa.

 

Mikäli tuomari joutuu poistamaan saman turnauksen aikana kaksi tai useampia pelaajia joukkueesta, menettää joukkue välittömästi jatkopelioikeutensa ja koulu suljetaan sarjasta, vaikka voittaisikin ratkaisupelin.

Eli yksittäisen pelaajan pinnan palaminen voi olla henkilökohtainen virhe, mutta useamman pelaajan sopimaton käytös johtaa aina koko joukkueen sarjasta sulkemiseen. Pelaajalle ja/tai joukkueelle voidaan rikkeen vakavuudesta riippuen langettaa lisäksi myös muu lisärangaistus.

 

Lisäksi

  • Pelaamaan voi tulla vain täysin terveenä.
  • Noudatetaan terveysturvallisuus ohjeita ja käytänteitä.
  • Joukkueiden ja tuomarin tervehdykset sallittu
  • Joukkueet kiittävät pelin jälkeen toisiaan esim. huudoin/kättelyin
  • Mahdollisissa loukkaantumistilanteessa vain aikuiset hoitavat tilannetta pelaajan kanssa.
  • Kaikenlaisia muita joukkueen/joukkueiden kokoontumisia esim. riketilanteissa tulee välttää.
  • Yskiminen tai aivastaminen hihaan tai paitaa suojana käyttäen.
  • Vältetään kasvojen koskettelua käsin ja hien pyyhkimiseen käytetään pyyhettä tai hihaa.


Pisteet

Voitosta saa kaksi pistettä ja tappiosta ei saa pisteitä. Turnauksessa joukkueet eivät voi päätyä tasapisteisiin. Varsinaisen peliajan päätyttyä tilanteen ollessa tasan pelataan 1x5 minuutin jatkoerä äkkikuolema periaatteelle (ensimmäisenä maalin tehnyt joukkue voittaa). Mikäli jatkoerässä ei synny maaleja suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu (3 suorittajaa).

 

Erotuomarit

Kaukalopalloliiton Oulun alue asettaa koulupeleihin tuomarit. Erotuomarit ilmoittavat heti pelien päätyttyä tulokset liikuntakoordinaattorille viestillä 050 5747 048 tai sähköpostilla tanja.ylisirnio@ouka.fi.

 

Palkinnot

Kolmen parhaan joukkueen pelaajat palkitaan henkilökohtaisilla mitaleilla heti pelien päätyttyä. Palkintoja varataan 17 kpl/joukkue.

 

Tulokset

Tulokset julkaistaan koululiikunnan kotisivuilla kohdassa Kilpailu ja ottelutulokset.

 

Lisätiedot ja varusteiden lainaus

Liikuntakoordinaattori Tanja Ylisirniö, tanja.ylisirnio@ouka.fi, 050 5747 048

Jakolinkki