In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Koulujen uintiviikkojen toimintaohjeet Koulujen uintiviikkojen toimintaohjeet

Uinninopetuksen ohjeisto ja malli viikkolistasta ja nimilistat (excel).

Klikkaa otsikkoa nähdäksesi toimintaohjeet ja mallin viikkolistasta + nimilistat.

Exel taulukon vasaemmasta alareunasta saat tekstiä klikkaamalla näkyviin esimerkkimallin ja eri luokkien nimilistat.

Uintiviikosta laaditaan koululla tarkka luokkakohtainen uintiviikon tuntiaikataulu, josta selviää luokkakohtaiset uintiajat, ryhmät sekä oppilas- ja henkilökuntamäärät kuljetusta varten. Uintiviikon aikataulu toimitetaan kouluilta heti likuvuodena alussa Tuija Pohjolalle tuija.pohjola@ouka.fi  ja Haukiputaan uinninopetuksien osalta Erkko Korpelalle erkko.korpela@ouka.fi.

Luokat eivät saa muuttaa kouluilla laadittua uintiviikon aikataulua tai luokkien uintijärjestystä, koska uintitunneilla käytettävät uima-altaat määrätään ennakolta huomioiden oppilaiden luokka-aste. Samoin linja-autot varataan ilmoitettujen oppilas- ja henkilökuntamäärien perusteella.

Nuorimpien oppilaiden kohdalla tavoitteena on, että sama uimaopettaja opettaa ryhmää koko uintiviikon ajan. Uintituntien alkamisaika pyritään pitämään samana koko uintiviikon ajan.
Täytä aikataululomakkeeseen ryhmät kaikille päiville, oppilas+aikuisten lukumäärät riittävät maanantain kohdalle.

Uimaopettajat tarvitsevat jokaisen luokan oppilaiden nimilistat, jotka tulee toimittaa hyvissä ajoin uimaopettajalle sähköpostilla uinninvalvonta.raksila(a)ouka.fi ja Haukiputaan uinninopetuksien osalta uinninvalvonta.jatuli(a)ouka.fi

Uinninopetuksen aikana myös kilpauimarit uivat luokan mukana, eivätkä voi harjoittaa omia harjoitteitaan. Tämä toimintapa koskee kaikkia turvallisuuden ja vastuukysymysten vuoksi. Kilpauimarit voivat toimia oman luokan esimerkkinä ja näin kannustaa ja auttaa muita oppilaita.

Lisäyksiä uintiviikkojen toimintaohjeisiin  Oulun uimahallin sähköiseen kulunvalvontaan liittyen

Oulun uimahallissa on otettu syksyllä 2015 käyttöön sähköinen kulunvalvonta. Tämä tarkoittaa, että kulku puku- ja uintitiloihin tapahtuu sähköisten porttien kautta ja pukukaappien lukot toimivat korteilla.

Koulun uintiviikolle tullessa 5 - ja 6-luokkalaisten ja yläluokkalaisten tulee varata mukaan uimahousujen, pyyhkeen ja laudeliinan lisäksi myös muovikortti (bonuskortti tai vastaava).

1–4-luokkalaiset mahtuvat vaihtamaan vaatteet ryhmäpukuhuoneissa, mutta 5- ja 6-luokkalaiset ja yläluokkalaiset ottavat omat kaapit ja näin ollen muovikortti on välttämätön.

Mikäli kortti on unohtunut, opettaja voi kysyä kortteja lainaan palvelupisteestä (1 kortti / 2 oppilasta). Opettaja palauttaa kortit lainauksen jälkeen palvelupisteeseen. Mikäli lainatut kortit eivät palaudu opettajan toimesta, laskutetaan koulua puuttuvista korteista euron kappale.

Opettajan tulee tiedottaa oppilaita toimintaohjeista ennen uintiviikon alkua.

Lisäksi haluamme muistuttaa, että oppilaat kokoontuisivat aulaan niin, että myös muut uimahallin asiakkaat mahtuvat liikkumaan aulassa.