Ajankohtaista

< Takaisin

Helteisen kesän jälkeen Oulu-opiston kuuma kurssitarjonta käynnistää syksyn

Heinäkuun helteiden jälkeen on ehkä hitaampaa asennoitua syksyn uusien harrastusten pariin tai alkaa pohtimaa aivan uuden harrastuksen aloittamista. Oulu-opisto on tarjonnut jo 111 vuoden ajan monipuolista tekemistä: kiireisille lyhytkursseja, harrasteita lapsille ja koko vuoden kursseja pitkäjänteisempään opiskeluun ja harrastamiseen. Kursseja on vajaa 2000 eri puolilla Oulua.

Oulu-opiston henkilökunta on huomenna torstaina 2.8.2018 Rotuaarilla jakamassa uutta opinto-opasta ja antamassa opintoneuvontaa klo 9-17 välisenä aikana.

Opinto-ohjelmassa on paljon uutta ja vanhaa.  Kielten ohjelmassa on 10 eri kieltä ja useilla kielikursseilla on edelleen mahdollista opiskella myös etänä. Edelleen suosittuja ovat kielten alkeis- ja jatkokurssit.

Liikunnassa jatkaa edulliset jumppapaketit ja uusina lajeina mm legsolution, abssolution, shaktitanssi ja kahvakuula tabata. Tarjolla on toistasataa erilaista matalan kynnyksen liikuntaryhmää.  Lasten taiteen perusopetuksen lisäksi lapsille ja nuorille tarjotaan paljon tanssi-, teatteri-, kädentaito- ja kuvataidekursseja vauvojen värikylvystä lasten liikuntakouluun.

Teatteritaiteessa on uusia kursseja kuten näyttelijäntyön ja ohjaajan peruskurssit, tärinäteatteri, miimikan ja fyysisen teatterin kurssit. Kuvataiteessa pintansa pitävät maalauksen, grafiikan ja keramiikan ryhmät. Kestosuosikkeina jatkavat lukuisat kädentaitojen ryhmät sekä erikoistekniikat, musiikin ryhmät kuoroista soitinopetukseen. Oulu-opisto on myös tunnettu lukuisista laadukkaista ilmaisista  yleisluennoista, jotka käsittelevät laajasti historiaa ja matkailua, kasvatusta ja psykologiaa.

Varttunut väki voi osallistua mille tahansa kaikille tarkoitetuista kursseista, mutta heille on myös omia räätälöityjä kursseja kädentaidoista liikuntaan. Opetushallitus tukee ryhmäopetuksen kursseja senioreille ja eläkeläisille, alhaisen pohjakoulutuksen omaaville, maahanmuuttajille ja työttömille tulevanakin lukuvuonna.

Oulu-opiston uuteen opinto-ohjelmaan kannattaa tutustua huolellisesti. Siihen voi perehtyä nettisivuilla kurssiohjelman muodossa ja oppaan näköisversiota selaamalla. Perinteisen manuaalisen opinto-oppaan voi hakea kirjastoista, Oulu10-toimipaikoista ja opiston toimistoista. Ilmoittautumiset opintoihin alkavat porrastetusti 6.8.2018 lähtien, kätevintä se on nettisivujen kautta mutta myös soittamalla tai käymällä opiston toimistoissa voi ilmoittautua. 

Oulu-opiston Opinto-opas 2018-2019 näköisversio: https://issuu.com/ruuskanen/docs/selailuversio_ouluopisto_opas18_19
Oulu-opiston kurssiohjelma https://opistopalvelut.fi/oulu/courses.php?l=fi

Oulu-opisto fakta:
- Suomen 4. suurin kansalaisopisto
- vuosittain noin 50 000 oppituntia
- 22 000 kurssilaista
- noin 2000 kurssia
- noin 100 opetuspaikkaa
- työllistää 32 vakituista henkilökuntaa
- työllistää 270 tuntiopettajaa (noin 50 htv)
- vuosittain noin 200 konserttia, teatteriesityksiä ja näyttelyjä
- osa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluja

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset