Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupungin palveluita laajasti häirinnyt tietoliikennevika on saatu korjattua

Oulun kaupungin tietoliikenteessä alkoi laaja häiriötilanne keskiviikkona 7.11. noin klo 8. Häiriö vaikutti laajasti Oulun kaupungin palveluihin mutta on saatu korjattua.

Tieto 7.11. klo 16.40

Oulun kaupungin tietoverkkoja ja palveluja keskiviikkona vaivannut häiriö on ohi. Myös hyvinvointipalvelujen potilastietojärjestelmät toimivat tavalliseen tapaan.

Syynä häiriöön oli rikkoutunut reititin Oulun Tietotekniikan konesalissa. Reititin on eristetty pois verkosta ja se vaihdetaan mahdollisimman pikaisesti. Vaihtotöiden ei arvioida vaikuttavan kaupungin tietoverkkojen toimintaan.

Häiriö vaikutti laajasti kaupungin toimintaan aamupäivän aikana. Ongelmia esiintyi verkkopalveluissa, muun muassa kaupungin ja Oulun joukkoliikenteen verkkosivujen käytössä, asiakkaiden kirjautumisissa ja puhelinpalveluissa. Pisimpään ongelmia oli hyvinvointipalveluissa, joissa potilastietojärjestelmiin ei päästy. Asiakkaiden tiedot kirjattiin ylös kynällä ja paperilla ja kirjaukset tehdään järjestelmiin keskiviikkoillan ja loppuviikon aikana. Myös lääkäri- ja hoitajavastaanottojen takaisinsoitot asiakkaille hoidetaan vielä keskiviikon aikana.

Terveysasemilla ja hyvinvointikeskuksissa voi olla loppuviikon aikana hiukan ruuhkaa, koska vastaanottoaikoja ja puheluita on jouduttu tältä päivältä siirtämään eteenpäin, mutta muuten palvelut toimivat normaalisti.

Asiakkaat ovat suhtautuneet tilanteeseen pääosin ymmärtäväisesti, mistä suuri kiitos heille. Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa ja ylimääräistä vaivannäköä.

 

Hyödyllisiä linkkejä rinnakkaisiin palveluihin häiriötilanteiden varalle

Kaupungin palvelut Suomi.fi –verkkopalvelussa https://www.suomi.fi/kansalaiselle

Joukkoliikenteen aikataulut http://jl.oulunliikenne.fi

Joukkoliikenteen reittiopas https://oulu.digitransit.fi/

Oulun kaupungin sähköinen puhelinluettelo http://oulu.yhteystiedot.fi/

Outi-verkkokirjasto https://outi.finna.fi

Oulun kaupunki facebookissa https://fi-fi.facebook.com/Oulu.Finland

Oulun kaupunki twitterissä https://twitter.com/oulunkaupunki

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset