Ilman opiskelupaikkaa -oppaista tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä mahdollisuuksista - Ajankohtaista - Koulutus ja opiskelu - Koulutus ja opiskelu - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Ilman opiskelupaikkaa -oppaista tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä mahdollisuuksista

Ilman opiskelupaikkaa -oppaisiin on koottu tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä mahdollisuuksista. Oma oppaansa on peruskoulun päättäneille ja lukiosta valmistuneille.

Oppaista löytyy tietoa jatko-opinnoista, työnhausta ja alle 30-vuotiaille suunnatusta palveluista. Oppaissa kerrotaan mm. Byströmin nuorten palveluista, etsivästä nuorisotyöstä, Työpörssin työkokeilupaikoista sekä nuorten työpajoista. Oppaasta saa myös apua mahdollisen välivuoden hyödyntämiseen. 

Nuorten opiskeluun ja työhön ohjaamisen tarve tulee esiin erityisesti elo-syyskuussa, kun opinnot alkavat ja osa nuorista jää ilman opiskelupaikkaa. On tärkeää tuoda nuorten tietoon erilaiset opintomahdollisuudet sekä TE-toimiston ja järjestöjen tarjoamat palvelut. 

Ilman opiskelupaikkaa -oppaat ovat syntyneet Byströmin nuorten palveluissa vastaamaan nuorten ja heidän läheistensä tarpeeseen saada tietoa ja  tukea jatkopolkujen löytämiseen. Oppaiden tarpeellisuuden pohjalta on syntynyt Paikka haltuun -tapahtuma, josta nuoret voivat löytää vapaita opiskelu-, työ- ja työkokeilupaikkoja. Paikka haltuun -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 7.9.2016 alkaen klo 12 Kulttuuritalo Valveella.

Ilman opiskelupaikkaa -oppaat on koostettu monialaisessa yhteistyössä Oulun kaupungin nuorisopalveluiden, lukioiden, työllisyyspalveluiden ja TE-toimiston kanssa. 

Ilman opiskelupaikkaa? Mahdollisuuksia peruskoulun jälkeen 2016 (netissä selailtava esite)

Ilman opiskelupaikkaa? Mahdollisuuksia lukion jälkeen 2016 (netissä selailtava esite)

 

Lisätietoja: 
Anna Visuri, etsivä nuorisotyöntekijä, Byströmin nuorten palvelut,
p. 050 5211 862, anna.visuri[at]ouka.fi