Kansallispukujen tuuletus Oulussa lauantaina 6.8. - Ajankohtaista - Koulutus ja opiskelu - Koulutus ja opiskelu - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Kansallispukujen tuuletus Oulussa lauantaina 6.8.

Kansallispuvun syntymäpäivää vietetään 5.8. perjantaina. Sen kunniaksi eri puolella Suomea järjestetään tulevan viikonlopun aikana kansallispukujen tuuletustapahtumia. Oulun tuulettajien kokoontuminen on Pohjois-Pohjanmaan museolla kello 12. Kauniilla ilmalla vietetään piknikkiä puistossa museon lähistöllä ja jatketaan yhdessä päivää esimerkiksi tutustumalla Oulun taidemuseoon ja Tiedekeskus Tietomaahan.

Oulun kansallispukujen tuuletustapahtumaan voi osallistua pukeutumalla kansallispukuun tai kansanpukuun. Jollei innokkaalla tuulettajalla ole mahdollisuutta pukeutua koko kansallispukuun, niin päällensä voi laittaa kansallispuvun jonkun osan. Museon kokoontumispaikalle voi tulla myös ilman pukua kysymään neuvoja kansallispukupulmissa. Tuuletustapahtumaan osallistuvilla, kansallispukuun tai sen osiin pukeutuneilla on vapaa pääsy museo- ja tiedekeskus Luupin kohteisiin.

Kansallispukujen tuuletustapahtuman järjestävät Oulun Kalevalaiset, Oulun Ympäristön Kalevalaiset Naiset, Oulun Karjalaseura, Martat, Taitokeskus Maakari, Vuolle-opisto, Oulu-opisto sekä museo- ja tiedekeskus Luuppi.