Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 14.12.2020 – joukkoaltistuminen Kastellin yläkoulussa

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Sairaalassa olevien määrä on hieman noussut. 

Sekä Oulun että Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluvut ovat laskussa, vaikka ne ovat edelleen korkeita. Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi koronatilannetta Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulussa huomenna tiistaina 15.12.2020. 

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan koronarajoitukset näkyvät Oulun luvuissa. ”Oulussa ilmaantuvuus on laskussa, mistä on kiittäminen oululaisia, jotka ovat noudattaneet suosituksia hyvin.”

Joulun vieton suunnittelussa tulee ottaa huomioon seuraavat ohjeet: joulua on tänä vuonna hyvä viettää pienemmällä väellä ja matkustelua kannattaa välttää. Ennen joulua kannattaa välttää tilanteita, joissa koronatartunnan riski on kasvanut, näitä ovat esimerkiksi ryhmäharrastukset, ravintolassa käynti ja yleisötilaisuudet.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään maanantaina 14.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 8 uutta koronatartuntaa.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on asetettu tänään 14.12.2020 Oulussa 129 henkilöä. 

Oulussa on tullut tietoon tänään kaksi joukkoaltistumista, toinen suuri joukkoaltistuminen työpaikalla ja toinen Kastellin yläkoulussa. Kastellin yläkoulun joukkoaltistumisen selvittely on kesken. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 15 henkilöä, määrä on kasvussa. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Ilmaantuvuus

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 130,2 sataatuhatta asukasta kohti. Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 91,8. Ilmaantuvuusluvut ovat laskussa.

Testaaminen

Viime viikolla (viikko 50) testausmäärä pieneni huomattavasti, noin tuhannella edellisestä viikosta. Yhteensä testattiin 3412 henkilöä. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona löytyvät tiedot koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä Oulussa sekä aikaisemmista suosituksista. Kaupungin johtoryhmä linjasi suositusten jatkuvan 6.1.2021 saakka. Hyvinvointilautakunta päättää 15.12.2020 kokouksessaan toimivaltaansa kuuluvien tilojen sulkemisen jatkamisesta.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset