Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 4.11.2020 – Oulun normaalikoulun lukiossa korona-altistuminen

Oulussa viikoilla 43 ja 44 tapahtunut koronaepidemian kiihtyminen on alkanut tasaantua viikon 45 alussa.

Tartuntojen määrä

Tänään keskiviikkona 4.11.2020 Oulussa on iltapäivään mennessä todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Viikolla 45 uusia tartuntoja on todettu Oulussa tähän mennessä siis yhteensä 15 kappaletta.

Oulun kaupungin ilmoittamat luvut eroavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) luvuista hieman sen vuoksi, että THL ilmoittaa edellisen vuorokauden tulokset, Oulu kyseisen päivän tulokset, jotka ovat tiedotteen julkaisuun mennessä tiedossa.

Ilmaantuvuus

Oulussa 4.11. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on 66,5 sataatuhatta asukasta kohti.  Luku on kääntynyt laskuun viikonlopun luvuista.

Tartuntojen jäljittäminen

Tartunnan lähteet ovat Oulussa edelleen hyvin tiedossa.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa seitsemän henkilöä. Määrä on sama kuin tiistaina 3.11. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita.

Joukkoaltistukset

Oulussa ja lähialueilla on ollut kuluvalla viikolla keskiviikko-iltapäivään mennessä neljä joukkoaltistusta, jotka ovat liittyneet mm. harrastetoimintaan, varhaiskasvatukseen ja koulutoimintaan.

Oulun normaalikoulun lukiossa on tapahtunut korona-altistuminen, minkä seurauksena alle viisi henkilöä on asetettu karanteeniin. Oulun normaalikoulun lukio siirtyy varotoimenpiteenä huomisesta alkaen etäopetukseen, joka jatkuu perjantaihin 13.11. saakka.

Altistuneita on asetettu karanteeniin yhteensä noin 100 henkilöä kuluvan viikon aikana. Edellisellä viikolla karanteeniin asetettiin yhteensä noin 350 henkilöä.

Testaaminen

Testauskapasiteetti on hyvä. Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat koronavastaanotoilla, Limingantullin näytteenottopisteellä ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä.

Oululaisia kehotetaan noudattamaan suosituksia

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala korostaa Mun Oulun videohaastattelussa, että alkuviikon tilanteesta ei voi vielä tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

”Alkuviikon kolmen päivän tapausmäärä on rohkaiseva, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin. Siksi on erittäin tärkeää edelleen muistaa viime viikolla Ouluun annetut suositukset muun muassa maskien käyttämisestä ja suhtautua tilanteeseen edelleen vakavasti”, Laajala vetoaa.

Myös Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kehottaa oululaisia noudattamaan suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset