Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 6.11.2020 – Myllyojan koululla korona-altistuminen

Koronatartuntojen määrä on loppuviikkoa kohden hieman kasvanut. Tämän viikon osalta ennakoimme, että tartuntojen määrä jää kokonaisuutena noin 50 uuteen tartuntaan, mikä tarkoittaisi noin 2/3 edellisten viikkojen tasosta.

THL uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Oulu olisi kaupunkina siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Tieto oli virheellinen ja johtui inhimillisestä virheestä THL:llä tietojen päivittämisessä. Oulu on edelleen epidemian perustasolla, mutta kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Uusi tilannearvio tehdään tiistaina 10.11. ellei tilanne oleellisesti ja äkillisesti muutu ennen sitä.

Tartuntojen määrä

Tänään perjantaina 6.11.2020 Oulussa on klo 14 mennessä todettu uusia tartuntoja kuusi kappaletta. Eiliselle ilmoittamamme yhden uuden tartunnan lisäksi torstai-illan aikana tuli tietoomme yhdeksän uutta tartuntaa. Yhteensä tällä viikolla on todettu perjantai-iltapäivään mennessä 30 uutta tartuntaa, mikä on edellistä viikkoa selvästi alemmalla tasolla.

Tämän viikon tartunnat ovat pääosin peräisin perheiden sisäisistä tartunnoista sekä harrastetoiminnassa ja kaveripiirissä tapahtuneista tartunnoista.

Oulun kaupungin ilmoittamat luvut eroavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) luvuista hieman sen vuoksi, että THL ilmoittaa edellisen vuorokauden tulokset. Oulun kaupunki ilmoittaa kyseisen päivän tulokset, jotka ovat tiedotteen julkaisuun mennessä tiedossa.

Joukkoaltistukset Oulussa

Myllyojan koululla on tapahtunut joukkoaltistuminen. Karanteeniin on asetettu yhteensä noin 60 henkilöä.

Joukkoaltistuksia on Oulussa ja lähialueilla ollut kuluvalla viikolla perjantai-iltapäivään mennessä kahdeksan.

Karanteeniin on asetettu jo yli 250 henkilöä kuluvan viikon aikana.  Tartunnan saaneiden kontaktointi ja altistuneiden jäljittäminen jatkuvat Oulussa myös viikonlopun yli.

Testaaminen Oulussa

Koronanäytteenotto on Oulussa edelleen sujuvaa. Näytteenottomäärät ovat lievässä nousussa.

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat koronavastaanotoilla, Limingantullin näytteenottopisteellä ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä. 

Oulun kaupunki lisää ajanvarauksella toimivaa näytteenottoa Limingantullin näytteenottopisteeseen 9.11. alkaen. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri lisää näytteenottoaikoja jo tänä viikonloppuna Oritkarin drive-in-pisteelle.

On edelleen erittäin tärkeää, että lievilläkin oireilla hakeudutaan näytteenottoon viipymättä. Lisäksi on tärkeää välttää sosiaalisia kontakteja näytteenottoon ja tulosten saamiseen saakka.

Suositukset turvalliseen isänpäivän viettoon

Oulun kaupunki muistuttaa, että korona-aikana vieraillaan vain terveenä ja pienemmillä porukoilla, huomioidaan turvaetäisyydet ja käytetään maskeja. Vierailua tulee välttää, jos on saattanut altistua koronavirukselle.

Katso koronaohjeet mm. ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien turvallisista tapaamisista: www.ouka.fi/korona

Oululaisia kehotetaan hakeutumaan testeihin ja noudattamaan suosituksia

Jotta koronatartuntojen kiihtyminen saadaan pysäytettyä Oulussa, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kehottaa oululaisia hakeutumaan lievissäkin oireissa hakeutumaan testeihin sekä noudattamaan suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset