Ajankohtaista

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 8.11.2020 – joukkoaltistumisia tänään kolme

Tilanne Oulussa tällä hetkellä

Epidemiatilanteeseen ei ole tullut oleellista muutosta. 

Tartuntojen määrä

Tänään sunnuntaina 8.11.2020 Oulussa on iltapäivään mennessä todettu uusia tartuntoja kolme kappaletta.

THL:n koronakartan häiriö on korjaantunut. Koronakartta ilmoittaa Ouluun tänään yhteensä 15 uutta tapausta, jotka ovat pääosin perjantailta ja lauantailta, mahdollisesti myös edeltäviltä päiviltä.

Joukkoaltistumiset Oulussa

Lauantaina ilmoitettu Oulun Lyseon lukion joukkoaltistus on johtanut noin 40 henkilön karanteeniin. Tapaukseen liittyen on lisäksi asetettu karanteeniin noin 30 henkilöä, jotka ovat osallistuneet harrastustoimintaan.

Tänään sunnuntaina on ilmennyt OSAO:lla, kokkiopetuksessa palvelualojen yksikössä Oulussa viime viikolla tapahtunut joukkoaltistuminen, jonka selvittely on kesken.

Oulun normaalikoulun lukiossa on tullut esiin viime viikolla tapahtunut joukkoaltistuminen, johon liittyen on asetettu karanteeniin noin 60 henkilöä koululta ja harrastustoiminnasta. Altistuminen on tapahtunut juuri ennen lukion siirtymistä etäopetukseen.

Oulun kaupungin tehostetun palveluasumisen Jaarankartanon yksikössä Kiimingissä on tapahtunut työntekijöiden ja asukkaiden joukkoaltistuminen. Tapauksen takia viisi työntekijää on asetettu karanteeniin ja kaikki yksikön asukkaat on testattu. Lisäksi on siirrytty varotoimena työjärjestelyihin, joilla pyritään rajoittamaan jatkoaltistumiset, jos uusia tartuntoja työntekijöissä tai asukkaissa ilmenee. Kaikkiin omaisiin, joita asia koskee, on oltu yhteydessä.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kuusi potilasta. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita.

Ilmaantuvuus Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on koronakartan mukaan tänään 38,7. Ilmaantuvuus on lievässä laskussa. Viime viikolla korkeimmat ilmaantuvuusluvut Pohjois-Pohjanmaalle olivat yli 41:n.

Testaaminen Oulussa

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat arkisin koronavastaanotoilla, Limingantullin näytteenottopisteellä ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä. Maanantain ajat tulevat varattaviksi tänään klo 21. Katso ohjeet sivulta: www.ouka.fi/korona.

Oululaisia kehotetaan hakeutumaan testeihin ja noudattamaan suosituksia

Jotta koronatartuntojen kiihtyminen saadaan pysäytettyä Oulussa, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kehottaa oululaisia hakeutumaan lievissäkin oireissa hakeutumaan testeihin sekä noudattamaan suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:

  • Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.

  • Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.

  • Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.

  • Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset