Ajankohtaista

< Takaisin

Koronavirustartuntoja kouluissa Oulussa aiempaa enemmän

Oulussa on todettu tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä koululaisilla 9 koronavirustartuntaa, joiden lähteenä on altistuminen koulussa. Suurin osa tartunnoista on todettu Myllytullin alakoululla, useammalla luokka-asteella. Varotoimenpiteenä Myllytullin alakoulu on päätetty siirtää etäopetukseen ensi viikon ajaksi. Hyvinvointilautakunta tekee asiassa päätöksen viimeistään alkuviikosta.

Koronaepidemian aikana ennen tätä syksyä ovat koulutartunnat olleet harvinaisia, vain 1-2% luokkaa altistuneista. Kouluikäisillä koronainfektio aiheuttaa yleisimmin hyvin lievän taudinkuvan, ja sairaalahoitoa vaativa taudinkuva on hyvin harvinainen.

Muutoin koronaepidemia tällä viikolla Oulussa vaikuttaa pysyvän viime viikkojen tasolla. Kouluja suurempina tartuntalähteinä nousevat esiin perheen sisäiset tartunnat ja yksityiset tapaamiset. Karanteeniin asetettujen määrä on kasvamassa suureksi. Kuluvalla viikolla tullaan ottamaan enemmän näytteitä kuin kertaakaan aikaisemmin tämän epidemian aikana, yli 4500 kpl. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut.

Tarkempi tiedote viikon 34 koronatilanteesta julkaistaan maanantaina 30.8.

 

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset