Ajankohtaista

< Takaisin

Koulutyö on alkanut lähiopetuksena 11. elokuuta

Koulutyö peruskouluissa ja lukioissa on alkanut Oulussa keskiviikkona 11.8. lähiopetuksena, kuten kaikissa Suomen kouluissa. Pohjankartanon kymppiluokkien opetus alkaa maanantaina 16.8.

Oulussa koulutielle astelee yhteensä noin 23 500 peruskoululaista, joista ekaluokkalaisia on 2500. Lukion aloittaa 1600 nuorta.
 
Maskisuositus on Oulussa toistaiseksi voimassa kaikissa sisätiloissa kodin ulkopuolella. Maskisuositus on voimassa Oulun peruskouluissa (6.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat) ja toisen asteen oppilaitoksissa. Oppilaat saavat tarvittavat kasvomaskit kouluistaan. 

Vältämme kouluissakin tarpeettomia lähikontakteja ja huolehdimme tartuntoja ehkäisevästä hygieniasta. Ruokasalia käytetään porrastetusti. Hygieniasta huolehditaan ruuanvalmistuksen ja -jakelun sekä syömisen aikana. Seuraamme epidemian kehittymistä, ja mukautamme kouluruokailun järjestämisen kulloisenkin tilanteen mukaiseksi.

Oppilaan poissaolojen osalta noudatetaan koulun normaaleja poissaolokäytäntöjä. Poissaoloon tulee aina hakea lupa ja koulu harkitsee, onko luvan myöntämiselle perusteita. Kouluun ei saa tulla sairaana. Huoltajan tulee ilmoittaa oppilaan sairaudesta johtuvasta poissaolosta kouluun mahdollisimman pian.Vanhempien tapaamisissa (esim. kehityskeskustelut) voidaan hyödyntää etäyhteyksiä. 

Jos tarvitset ammattilaisen arviota tai hoitoa hengitysoireisen lapsen tilanteeseen, soita Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15) ja muina aikoina 116 117. Tarvittaessa sinut ohjataan koronavastaanotolle ja/tai näytteenottoon. Ennen testituloksen valmistumista on vältettävä kontaktia muihin. Jos oireet myöhemmin alkavat uudelleen tai lisääntyvät, tulee hakeutua uuteen testiin. Jos lähipiirissäsi on varmistettu koronavirustapaus, viranomaiset määrittelevät, ketkä jäävät karanteeniin.

Jokainen koulu tiedottaa tarkemmin koulukuljetuksiin ja koulun käytänteisiin liittyvistä asioista omille oppilailleen ja huoltajilleen.

Oulun kaupunki on opetuksen järjestäjänä valmistellut suunnitelman tilanteeseen, että opetus jouduttaisiin koronapandemian takia siirtämään etäopetukseksi tai lähi- ja etäopetuksen vuorotteluksi.

Maksullista iltapäivätoimintaa järjestetään toimintapaikan saaneille oppilaille. Huoltajien käynti koulun sisätiloissa pidetään mahdollisimman vähäisenä. Yhteydenpito hoidetaan Wilma-viesteillä tai puhelimitse. 

Kaupunki järjestää maksullisen iltapäivätoiminnan lisäksi koulupäivän jälkeen myös maksutonta kaikille avointa toimintaa nuorisotiloissa. Lisäksi kouluissa on tarjolla erilaisia maksuttomia kerhoja. Koulut tiedottavat oman koulunsa kerhoista huoltajilleen ja oppilailleen.

Oulu on aloittanut 12–15-vuotiaiden koronarokotukset 9.8. ja korona­ro­ko­tukset kouluilla käynnistyvät 13.8. alkaen. Lue lisää rokotuksista erillisestä uutisesta.
THL järjestää tilaisuuden: Kysy 12–15-vuotiaiden koronarokotuksista torstaina 12.8. klo 17.30-18.30. Tilaisuudessa THL:n asiantuntijat vastaavat rokotuksiin liittyvään kysymyksiin. Pääset liittymään mukaan tästä linkistä. 

Tiedote on jaettu peruskoulujen huoltajille myös Wilman kautta. 

Oulun peruskoulujen ja lukioiden työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2021-2022
 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset