Ajankohtaista

< Takaisin

Laanilan yläasteella oppilaita ja opettajia karanteeniin – koronatilanne Oulussa 1.11.2020

Oulussa koronan ilmaantuvuusluku on kasvussa ja noin kaksi kertaa suurempi kuin Pohjois-Pohjanmaan maakunnan ilmaantuvuus yhteensä. 

Laanilan yläasteella on määrätty koronatartunnan vuoksi ainakin yksi koululuokka ja joitakin opettajia karanteeniin. Tapauksen selvittely on vielä kesken. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

Tartuntojen määrä

Tänään sunnuntaina 1.11.2020 Oulussa on iltapäivään mennessä todettu 5 uutta koronavirustartuntaa. Viikolla 44 uusia tartuntoja on todettu Oulussa tähän mennessä siis yhteensä 73 tartuntaa. Luku voi vielä sunnuntain osalta kasvaa. Tartuntojen määrä on suunnilleen sama kuin syyslomaviikolla 43. 

Oulun kaupungin päivittäin ilmoittamat luvut eroavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) luvuista hieman sen vuoksi, että THL ilmoittaa edellisen vuorokauden tulokset, Oulu kyseisen päivän tulokset, jotka ovat tiedotteen julkaisuun mennessä tiedossa. 

Ilmaantuvuus 

Oulussa 1.11. koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on 70,9 sataatuhatta asukasta kohti. Luku on kasvussa ja noin kaksi kertaa suurempi kuin Pohjois-Pohjanmaan maakunnan ilmaantuvuus yhteensä. 

Tartuntojen jäljittäminen

Tartunnat ovat pääosin edelleen hyvin jäljitettävissä. Tämän päivän tartunnoissa on muun muassa perheen sisäisiä tartuntoja ja tämän viikon joukkoaltistuksiin liittyviä tartuntoja. 

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa 8 henkilöä. Määrä on pysynyt viime päivät samana. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita. 

Joukkoaltistukset 

Lauantai-iltana 31.10.2020 ilmeni yksi uusi joukkoaltistuminen. Laanilan yläasteella määrättiin koronatartunnan vuoksi ainakin yksi koululuokka ja joitakin opettajia karanteeniin. Tapauksen selvittely on vielä kesken. 

Joukkoaltistuksia on Oulussa ja lähialueilla ollut kuluvalla viikolla sunnuntai iltapäivään mennessä yhdeksän. Altistuneita on asetettu karanteeniin yhteensä noin 350 kuluvan viikon aikana.  

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat koronavastaanotoilla ja Oritkarin drive-in-testauspisteellä. Testausta laajennetaan tulevalla viikolla. Limingantulliin entisiin Halpahallin tiloihin avataan Oulun kaupungin uusin näytteenottopiste maanantaina 2.11.

Oululaisia kehotetaan noudattamaan suosituksia

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo muistuttaa, että on tärkeää hakeutua testeihin lievissäkin infektio-oireissa tai silloin, kun on perusteltu syy epäillä koronavirustartuntaa.  Mäkitalo kehottaa oululaisia noudattamaan myös suosituksia, jotka on annettu 29.10.–12.11.2020 väliselle ajalle:
• Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
• Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
• Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
• Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset