Monenlaista tekemistä lapsille ja nuorille koulujen syyslomaviikolle - Ajankohtaista - Koulutus ja opiskelu - Koulutus ja opiskelu - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Monenlaista tekemistä lapsille ja nuorille koulujen syyslomaviikolle

Oulun kaupunki järjestää monenlaista mukavaa tekemistä lapsille ja nuorille koulujen syyslomaviikolle 24.-30. lokakuuta.

Myös liikkuminen on syyslomaviikolla helppoa, koska alle 17-vuotiaat matkustavat maksutta Oulun joukkoliikenteen linjoilla 1-58 sekä citybusseissa. Maksua ei peritä kello 7-23 välisenä aikana alkavilta matkoilta. Lisätietoja maksuttomista matkoista Oulun joukkoliikenteen sivuilta.

Syysloman kohokohta, jokavuotinen X-ON-tapahtuma lapsille ja nuorille, järjestetään Ouluhallissa ma–ti 24.25.10. klo 1118. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton.

Tapahtumassa on monipuolisesti liikunta- ja harrastelajeihin liittyvää ohjelmaa, temppuilua sekä huippu-urheilijoiden haastatteluja.
Katso ohjelma: www.ouka.fi/oulu/nuoret/syysfiilis

Keskiviikkona 26.10. klo 12-16 Ouluhallin keskialueet on varattu skeittailijoille, bmx-pyöräilijöille ja scoottaajille, mutta muuta toimintaa ei enää keskiviikkona ole.


Syyslomalla on toimintaa Kaijonharjun, Myllyojan, Oulunsalon, Puolivälinkankaan ja Rajakylän nuorisotiloissa.


Jalkapallo- ja yleisöluisteluvuoroja

Liikuntapalvelut tarjoaa syyslomaviikolla Heinäpään jalkapallohallissa kaikille avoimet yleisövuorot: ma–ti 24.–25.10. klo 12–15 ja to–pe 27.–28. klo 12–15.

Yleisövuorot ovat maksuttomia ja tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Mukaan on otettava oma pallo sekä sisäliikuntavarustus. Tavaroiden säilytys hallissa omalla vastuulla.

Raksilan tekojääkenttä jäädytetään taas syyslomalaisten iloksi. Kaikille avoimet ja maksuttomat yleisöluisteluvuorot ovat ma–pe 24.–28.10. klo 9–15.

Kenttä on jaettu kahteen osaan: pienemmille mailattomille luistelijoille ja isommille mailallisille. Jääkiekkoja ei saa tuoda kentälle lainkaan turvallisuussyistä, mutta toisella kenttäpuoliskolla voi pelata pallolla tai muulla kiekkoa pehmeämmällä välineellä.

Oulun uimahallissa Raksilassa pääsee nyt myös temppuilemaan, sillä yleisön käytössä on to–pe 27.–28.10. klo 12–15 kelluva Wibit-rata. Uimataitoisille tarkoitetulla temppuradalla voi kiipeillä, liukua ja ylittää esteitä monella tavalla. Radan käyttö sisältyy uimalipun hintaan.

Perhekuperkeikka on lapsille vapaata liikunnallista toimintaa vanhempien valvonnassa. Syyslomaviikolla perhekuperkeikkaa on su 30.10. klo 16.30–18.30 Ouluhallissa. Hinta 5 €/perhe. Ei ennakkoilmoittautumisia.

Kaikki liikunnalliset tapahtumat löytyvät koottuna liikunnan ja ulkoilun Ajankohtaista-palstalta.


Kirjastot palvelevat syyslomallakin

Kirjastot ovat pääsääntöisesti auki syyslomallakin. Kellon, Pateniemen, Puolivälinkankaan ja Ritaharjun kirjastot ovat avoinna pelkästään omatoimisesti. Aseman ja Martinniemen kirjastot ovat kiinni.

Koskelan kirjastossa pääsee lukemaan lukukoiralle tiistaina 25.10. klo 17-18. Varaa aika Koskelan kirjastosta puhelimitse 08 558 47407 tai koskela.kirjasto@ouka.fi.

Pääkirjaston satusopessa kokoontuu keskiviikkona 26.10. klo 9-11 International Parent and Baby Club, jonne kaikki vanhemmat kansalaisuudesta riippumatta ovat tervetulleita lastensa kanssa. Kerhon kielenä on pääsääntöisesti englanti. Kerhon ohjelma koostuu vapaamuotoisesta juttelusta, lasten leikeistä ja vertaistuesta. Kaukovainion kirjastossa järjestetään muskari keskiviikkona 26.10. klo 10.30.

Pohjoista elokuvaa -sarjassa esitetään Markku Heikkisen dokumenttielokuvia otsikolla Tieto tuskaa lisää. Pääkirjaston Pakkalan salissa torstaina 27.10. klo 18 kotimaisen ensi-iltansa saa essee-elokuva Missä olit silloin?, jossa ohjaaja kysyy Oulujoen rannalla, miten Eurooppaa ravisteleva pakolaiskriisi hänelle kuuluu.

Satutuokioita järjestetään useissa kirjastoissa. Katso oman kirjastosi satutuokiot tästä. 

Kirjaston kaikki tapahtumat kirjaston uutispalstalta: www.ouka.fi/oulu/kirjasto


Sankaritarinoita ja puuhapäiviä Luupissa

Syyslomalaisille löytyy toimintaa Luupista. Lomaviikko kannattaa avata Oulun taidemuseolla Muska Museokatin puuhapäivillä. Taidepajoissa voi sukeltaa taiteilijan saappaisiin ja osallistua yhteisötaideteoksen tekemiseen. Pois turha jäykkyys – tehdään taidenäyttelyiden maailmasta draamaa!

Pohjois-Pohjanmaan museon Sata sankaritarinaa urheilusta -näyttelyssä lomalaiset voivat ratkoa hauskaa veikkaustehtävää. Se auttaa tutustumaan urheilutähdistä ja urheilun historiasta kertovaan näyttelyyn ja etsimään vastauksia. Vastaajien kesken arvotaan pieniä palkintoja, joten kannattaa osallistua! Urheiluteemaan liittyen voi ottaa Sankariselfien. - Hyppää podiumille, tartu pokaaliin ja olet urheilusankari!

Samalla lomaviikon teemalla Tietomaassa lomalaiset voivat heittäytyä elokuvasankariksi tai ohjaajaksi. Hienossa Movie World -elokuvamaailmassa jokainen voi kokeilla näyttelijän lahjojaan jännittävän tieteiselokuvan pääroolissa. Ja lopuksi tietysti oman elokuvan voi jakaa kavereille somessa.

Tietomaan 3D-jättielokuvateatterissa perheen pienimpiä syyslomalaisia viihdyttää vielä Pienet jättiläiset -elokuvan ennen näkemätön maailma.

Muska Museokatin puuhapäivät ovat Oulun taidemuseolla 22.–23.10. klo 10–14. Luuppilipulla pääsee kätevästi kaikkiin museo- ja tiedekeskuksen kohteisiin. Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi Myllytullin museokohteisiin.


Teatterilla tapahtumapäivä

Oulun kaupunginteatterilla on Lasse-Maijan tapahtumapäivä lauantaina 29.10. klo 12-14. Lapset jaetaan klo 12 neljään ryhmään, ja kukin ryhmä käy vuorollaan teatteriseikkailussa suurella näyttämöllä sekä naamioitumis-, varjotyö- ja vakoiluvälinetyöpajassa. Vapaaliput ovat noudettavissa Oulu10:stä. Lippuja on jaossa 60 kpl. Ikäsuositus 5+.