Ajankohtaista

< Takaisin

Neljässä peruskoulussa pilotoidaan pakattujen oppilaslounaiden jakamista etäopetuksessa oleville oppilaille

Koronaviruksesta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi kouluateria on järjestetty 18.3. alkaen lähiopetuksessa oleville oppilaille. Oulun kaupunki aloittaa perusopetusikäisten etäopiskelussa olevien oppilaiden ruokailun järjestämisen tänään 30.3. pilotoimalla sitä viikon ajan neljässä koulussa eri puolilla kaupunkia: Rajakylän, Kaakkurin, Myllyojan ja Lintulammen kouluissa.

Etäopiskelijoille jaettavat tuotteet ovat yksittäispakattuja.
”Eväspakkaus voi olla yhden, kahden tai kolmen päivän annoksissa. Se sisältää pääruoan sekä esimerkiksi 2-3 seuraavista: kokonainen hedelmä, tuoremehujuoma, välipalakeksi, kuivatut hedelmät”, ateriapalvelupäällikkö Pauliina Värttö Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta kertoo.

Huoltajia on informoitu asiasta viime viikolla Wilma-viestillä ja pyydetty ilmoittamaan etukäteen oppilaan osallistumisesta ruokailuun.

”Rajakylän ja Kaakkurin kouluissa lounaita jaetaan oman koulun oppilaille maanantaina ja torstaina. Myllyojan koulussa jaetaan lounaspaketteja Myllyojan, Hintan, Hiukkavaaran, Laanilan ja Oulujoen koulujen oppilaille. Lintulammen koulussa jaetaan lounaspaketteja Lintulammen, Teuvo Pakkalan ja Pohjankartanon koulujen oppilaille”, Lintulammen koulun rehtori ja sivistys- ja kulttuuripalveluiden valmiuspäällikkö Jari Haapalainen kuvailee.

Eväspakkausten  jakelussa noudatetaan erikseen laadittuja hygieniaohjeita, jotka perustuvat terveysviranomaisten koronavirukseen liittyviä hygieniaohjeita. Pilottikoulujen rehtorit saavat ohjeet ja organisoivat lounasannosten jakelun. Jakeluaikataulu porrastetaan koulukohtaisesti oppilaiden ikä ja jaettavien lounaiden lukumäärä huomioiden.

Opetushallitus suosittelee, että kouluaterian merkittävyyden takia on tärkeää, että ateria voitaisiin tarjota mahdollisimman laajasti myös muille kuin lähiopetuksessa oleville. Tarjonnassa tulee ottaa huomioon, ettei ruokailun järjestäminen aiheuta epidemian leviämistä tarpeettomasti. Opetuksen järjestäjä päättää kouluruokailun järjestämisen laajuudesta.

Toimintaa laajennetaan muihinkin kouluihin ensi viikolla, mikäli valtakunnan tai kaupungin tasolta ei tule uusia toimintaohjeita. Päätökset tehdään pilotin perusteella.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset