Ajankohtaista

< Takaisin

Oamk Highway avautuu kaikille Oulun lukiolaisille

Oulun ammattikorkeakoulun Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikön Oamk Highway -opintokokonaisuus avautuu ensi lukuvuodesta alkaen kaikille Oulun kaupungin lukioiden opiskelijoille. Oamk Highway -reitin avulla opiskelija voi saada korkeakoulupaikan jo toisen asteen aikana suorittamalla 15 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja toisen asteen tutkinnon lisäksi.

Oamk Highwaytä on pilotoitu kuluvana lukuvuonna 2020-21 Laanilan ja Oulunsalon lukioissa. Oulun lukiolaiset pääsevät ilmoittautumaan Oamk Highwayhin ensi elokuusta alkaen.

Oulun kaupungin lukiojohtaja Pekka Fredriksson on tyytyväinen Oamk Highwayn laajentumisesta.

”Volyymeja on hyvä saada isommaksi, ja tarjota mahdollisuus tasapuolisesti Oulun lukiolaisille. Näen, että tulevaisuudessa tämä on tärkeä ja motivoiva väylä korkeakouluopintoihin ilman ylioppilaskirjoituksiin tai pääsykokeisiin liittyvää stressiä. Kysymyksessä näyttää olevan myös hyvin työllistävät alat.”

Myös Oulun ammattikorkeakoulun Tekniikan ja Luonnonvara-alan yksikön johtaja Ville Isoherranen on iloinen Oamk Highwayn laajentumisesta ja toivottaa kaikki lukiolaiset tervetulleiksi Oamk Highwaylle. Hän rohkaisee erityisesti myös tyttöjä hakeutumaan tekniikan opintoihin.

”Oulun ammattikorkeakoulu on hyvä valinta tulla opiskelemaan insinööriksi, Linnanmaan kampuksen uudet ja modernit oppimisympäristöt ja laboratoriot tukevat käytännönläheistä oppimista. Oamkista valmistuneet insinöörit työllistyvät hyvin. Insinöörin ammatti on monipuolinen ja kansainvälinen, ja nyt opiskelupaikan voi varmistaa jo lukioaikana.”

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset