Oulu-opisto mukana suvaitsevaisuuskampanjassa tilkkuillen - Ajankohtaista - Koulutus ja opiskelu - Koulutus ja opiskelu - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu-opisto mukana suvaitsevaisuuskampanjassa tilkkuillen

Tiedote 7.11.2016

Kukaan ei ole nolla – Oulu-opisto mukana suvaitsevaisuuskampanjassa tilkkuillen

Oulu-opiston tilkkutyöryhmät ovat tarttuneet OAJ:n kampanjoimaan Isosti yhdessä – kukaan ei ole nolla! –kampanjaan. Kampanjan tavoitteena on ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä luovalla tavalla tekemällä kuvataiteeseen, musiikkiin, kirjallisuuteen tai muuhun luovaan toimintaan pohjautuva esitys tai muu tuotos. Haastekampanjan suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanjassa mukana olevat sitoutuvat edistämään aikuisten, lasten ja nuorten välistä suvaitsevuutta, kaveruutta ja empaattisuutta. Haasteeseen tartutaan yhdessä eri-ikäisten lasten, nuorten ja aikuisten opiskelijoiden kanssa. Oulu-opiston tilkkutyöryhmät ovat koonneet Tilkkujen syksy näyttelyn, joka on esillä Pohjankartanossa 7.-17.11.2016 välisenä aikana.

Tilkkujen syksy -näyttelyn töissä aihetta on lähestytty tutkimalla syksyn värejä ja muotoja luonnossa. Ryhmissä on jaettu syksykokemuksia ja tuntemuksia omakohtaisesti. Värien, muotojen ja kokemusten perusteella opiskelijoiden tilkut ovat asettuneet syksy teeman mukaisesti eri tekniikoilla mm. seinävaatteiksi, tauluiksi, tyynyiksi, vetoketju pusseiksi ja patalapuiksi. Tilkkutyö tekniikoista on hyödynnetty mm. applikointia, erilaisia kaitaletekniikoita ja alikeompelua. Tilkkupintaa on rikastettu laskostamalla ja vapaaparsinnalla tikaten. Opiskelijat ovat kertoneet erivärisistä syksyistään, joten ryhmissä on opittu kokemuksellisia asioita vuoden ajoista. Väreillä on viestiä ja voimaa!

OAJ:n kampanjasivulle: 
http://www.oaj.fi/cs/oaj/Isosti%20yhdessa%20-%20kukaan%20ei%20ole%20nolla

Lisätietoja: Marita Pääskynen, tekstiilityön opettaja p. 044-7039112