Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu-opistolla uusia kursseja – ryhdy pelikehittäjäksi tai koodariksi

Oulu-opiston ilmoittautumiset kevätkauden 2019 kursseille on meneillään. Uusia kursseja tarjotaan mm ohjelmoinnissa, ruokakursseilla, kielissä, tanssissa, kuva- ja mediataiteessa sekä kädentaidoissa. Kevätkausi aloitetaan heti loppiaisen jälkeen 7. tammikuuta alkaen.

Ryhdy pelikehittäjäksi tai koodariksi!

Media- ja teknologiaympäristömme on kokenut vuosikymmenessä valtavan murroksen. Kuluttajat ovat siirtyneet passiivisista median vastaanottajista aktiivisiksi tuottajiksi ja kriitikoiksi, mikä on synnyttänyt uudenlaisia digitaalisia yhteisöjä. Aktiivinen tuottaminen näkyy taloudessa, sillä esimerkiksi peliteollisuus on yksi Suomen nopeimmin kasvavista aloista.

Palvelujen, datan ja teknologian muodostaman digitaalisen teknologian kokonaisuuden ymmärtäminen on nykypäivän uusi kansalaistaito. Olitpa sitten yrittäjä tai kuluttaja, hyödyt ohjelmistojen toimintaperiaatteiden ja datan liikkumisen ymmärtämisestä. Perusteiden osaamisesta on myös iso hyöty niille, jotka harkitsevat opintoja teknologian parissa. Tärkeintä on tietää, miten ohjelmisto tai sisältö syntyy. Ohjelmistoalan osaajista on valtava pula työmarkkinoilla.

Oulu-opiston tarjonnassa on kursseja sekä koodaamisen että pelikehityksen alueelta. Kurssit toteutetaan verkon yli, mikä mahdollistaa jokaiselle opiskelun omien aikataulujen mukaan. Oppimista tukevat monenlaiset harjoitukset, joissa opiskelijat pääsevät itse vaikkapa luomaan pelihahmon. Opiskelijan tukena on älykäs harjoitusympäristö, joka ohjaa ja neuvoo virheiden korjaamisessa. Lisäksi opiskelijoita tuetaan verkon yli tapahtuvalla tutoroinnilla.

Lisätietoja ohjelmointikurssien osalta antaa Jukka Juntunen p. 050-4094573

Useilla kursseilla on tilaa

Useilla syksyllä aloittaneissa ja kevätkaudella jatkavilla kursseilla on tilaa ja uusia kurssilaisia otetaan mukaan. Lisää tietoja kursseista löytyy Oulu-opiston verkkosivuilta kurssiohjelmasta – seuraavat ohjelmointi kurssit alkavat tammikuussa ja muita uusia  lyhytkursseja pitkin vuotta. Painetun opinto-ohjelman voi hakea kirjastoista, Oulu10 toimipaikoista ja opiston toimistoista.

Oulu-opisto fakta:

  • Suomen 4. suurin kansalaisopisto
  • noin 50 000 oppituntia
  • noin 22 000 kurssilaista
  • lähes 2000 kurssia

Oulu-opiston ilmoittautuminen ja kurssiohjelma

Oulu-opiston Opinto-opas 2018-2019 näköisversio

Lisätietoja tiedottaja p. 040-5512534

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset