Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu-opiston syksy käynnistyy normaalisti

Oulu-opiston syksy käynnistyy normaalisti

 

Oulu-opisto käynnistää syksyn kurssit ja koulutukset normaalisti. Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaalla on toistaiseksi hyvä. Kursseilla pyritään noudattamaan OPM:n ja THL:n antamia ohjeita turvaväleistä ja hygieniasta.

Oulu-opisto tarjoaa yli 1000 kurssia eri ainealueilta. Ilmoittautumiset opintoihin alkavat porrastetusti maanantaina 10.8., jolloin kaikki musiikin, taiteen perusopetuksen ja liikuntakoulun kurssit avautuvat. Musiikki on edelleen laajin ainealue, jossa on eniten opetusta yksilöopetuksesta isoihin kuoroihin.  Uusia pianoryhmiä on perustettu, jossa opetetaan yhtä aikaa kolmelle soittajalle.

Kielten tarjonta on laajaa. Yli 20 kielen joukossa uutena on inarinsaamen ja koltansaamen kurssit. Useille kielikursseille on mahdollisuus osallistua myös etänä. Osa kielikursseista on kokonaan online-kursseja.

Keväällä tehty digiloikka etäopetuksessa näkyy syksyn ohjelmassa siten, että lähes kaikilla ainealueilla tarjotaan muutamia etäkursseja. Kuvataiteessa aloittaa kuvataiteen aikuisten taiteen perusopetus. Opinnot perustuvat Opetushallituksen antamiin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

 

Alennuksia kurssihinnoissa työttömille

Oulu-opisto on saanut Opetushallitukselta opintoseteliavustusta työttömille ja maahanmuuttajille, eläkeläisille ja senioreille sekä saamenkieliseen että viittomakieliseen opetukseen osallistuville. Työttömille myönnetään kaksi 20 euron alennusta vapaasti valittaville ryhmäopetuksen kursseille. Maahanmuuttajat, joilla on kotikunta laissa 201/1994 tarkoitettu kotikunta Suomessa (ei koske turvapaikan hakijoita), saavat yhden 20 euron alennuksen vapaasti valitsemalleen ryhmäopetuksen kurssille. Kursseilla, joihin seniorit ja eläkeläiset voivat saada yhden 20 euron alennuksen, on siitä erikseen mainita. Kursseilla, joihin saamenkieliseen ja viittomakieliseen opetukseen osallistuvat saavat yhden 20 euron alennuksen, on siitäkin erikseen maininta ko. kurssin kohdalla.

 

Ilmoittautumiset alkavat seuraavasti:

  • maanantaina 10.8. Taidekoulu, liikuntakoulu, musiikki, muut lasten ja nuorten kurssit
  • tiistaina 11.8. Kielet
  • maanantaina 17.8. Liikunta, terveys ja hyvinvointi
  • tiistaina 18.8. Kädentaidot, tekstiili- ja tekninen työ
  • keskiviikkona 19.8. Historia, ihminen ja yhteiskunta, kuvataiteet ja muotoilu, kirjoittaminen, sanataide ja teatteri, kotitalous, merenkulku, puutarha ja ympäristö, tanssi, mediataide, tietotekniikka ja valokuvaus

Kursseille ilmoittaudutaan nettisivuilla, myös opiston toimistoissa Pohjankartanossa, Haukiputaalla ja Oulunsalossa voi asioida puhelimitse tai henkilökohtaisesti.

Oulu-opiston nettisivu: www.ouluopisto.fi

Kurssiohjelma

Opinto-oppaan näköisversio

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset