Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupungin lukiot siirtyvät etäopetukseen 2.-18. joulukuuta

Päivitetty 30.11.2020

Oulun kaupungin johtoryhmä päätti 29.11.2020, että lukiot siirtyvät etäopetukseen nopeutetussa aikataulussa 2.12.2020. Etäopetusjakso kestää 18.12. saakka.

 

Oulun kaupungin lukiot siirtyvät etäopetukseen ajalle 7.-16.12. 

Koronaepidemian kehittymisen lisäksi etäopetusajankohta on ajoitettu siten, että ensi viikolla alkava uusi opintojakso voidaan aloittaa lähiopetustunneilla ja huolellisella valmistautumisella.

Etäopetukseen siirtymisen perusteena on, että maskisuositus ei vähennä tässä epidemian vaiheessa riittävästi leviämisen riskiä lukioissa, joissa suojaetäisyyksiä ei voida varmistaa. Viimeisten viikkojen aikana tartuntoja ja altistumisia on esiintynyt useassa lukiossa. Kymmenen päivää kestävä etäopetusjakso auttaa katkaisemaan mahdolliset tartuntaketjut lukioissa.

”Maskien käyttö aiheuttaa lukioissa merkittävän jäteongelman. Ne saattavat aiheuttaa myös pahoinvointia, migreeniä ja allergioita sekä huonoa oloa monille muille”, lukiojohtaja Pekka Fredriksson taustoittaa etäopetukseen siirtymisen syitä.

”Opiskelijoita on viime aikoina ollut enemmän pois koulusta sairauden, taudin pelon tai joko omaehtoisen tai viranomaisen määräämän karanteenin takia, jolloin opetusta ei voida järjestää yhdellä ja yhdenmukaisella tavalla. Etäopetuksella voidaan varmistaa tasapuolinen ja kaikkien saavutettavissa oleva opetus”, Fredriksson lisää.

Opinto-ohjausta ja erityisopetusta voidaan järjestää suunnitellusti ja tarvittaessa myös lähitoimintana.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset