Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun lukio-opetuksessa etäopetukseen 16.3. lähtien

Päivitetty 31.3.2020. Järjestely jatkuu hallituksen uuden määräyksen mukaisesti 13.5. asti. 


Hallitus päätti 30.3. jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13.5.2020 saakka. 

Lukio-opetuksen rajoituksia jatketaan siis kuukaudella aiemmin ilmoitetusta, 13.5. saakka. Samalla varaudutaan siihen, että opetuksen poikkeusjärjestelyjä jatketaan jopa lukukauden loppuun asti.

Opetushallitus valmistelee rajoituksiin ja niiden pidentämisiin liittyviä ohjeistuksia ja julkaisee ne loppuviikosta. Oulun kaupunki tiedottaa tämän jälkeen ohjeistuksien vaikutuksista Oulun kaupungin lukioihin.

 

Aiempi tiedote:

Oulun lukioissa siirrytään maanantaista 16.3.2020 alkaen etä- tai verkko-opetukseen sekä tuettuun itsenäiseen opiskeluun. Keskeistä on opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointi sekä turvallisuus poikkeuksellisessa tilanteessa. Toimenpiteellä pyritään myös varmistamaan ylioppilaskirjoitusten sujuvuus. Järjestely jatkuu 13.4.2020 saakka.

Etäopetukseen siirryttäessä kouluja ei suljeta, vaan opetustapa muuttuu. Opettaja on oppituntien aikana opiskelijoiden tavoitettavissa sovitun yhteydenpitosovelluksen kautta, mikäli hänellä ei ole samaan aikaan ylioppilaskirjoitusten valvontaa. Opinto-ohjaajan tai opiskeluhuoltohenkilöstön tapaamisesta on mahdollista sopia. Oppimateriaaleja voi tarvittaessa noutaa koululta. Ruokailua ei järjestetä toistaiseksi. Mahdollista eväsjakelua valmistellaan.

Opiskelijoita pyydetään seuraamaan opetusryhmien viestintää Wilmassa arkisin klo 8-16. Opettajat ilmoittavat omille ryhmilleen, miten opetuksessa edetään. Oppitunteja voidaan pitää kontaktiopetuksena verkossa tai antaa ohjeita itsenäiseen työskentelyyn.

Ylioppilaskirjoituksia järjestetään ensi viikolla päivittäin. Kirjoituksissa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan (www.ylioppilastutkintolautakunta.fi)  ja lukioiden niistä erikseen antamia ohjeita.

Mahdollisista muutoksista ja lisäohjeista opiskelijoille ja koteihin tiedotetaan Wilmassa.

Lisätiedot:

Lukiokoulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja Pekka Fredriksson, pekka.fredriksson[at]ouka.fi,  puh. 044 703 9015

 

Katso lisää ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

 

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset