Oulun nuorisovaalien ehdokasasettelu alkaa 3. lokakuuta - Ajankohtaista - Koulutus ja opiskelu - Koulutus ja opiskelu - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun nuorisovaalien ehdokasasettelu alkaa 3. lokakuuta

Oulussa järjestetään nuorisovaalit tiistaina 29.11.2016. Nyt valittava nuorten edustajisto jatkaa Oulun Nuorten Edustajisto ONE:n työtä, ja ryhmän tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa. Uusi edustajisto aloittaa kaksivuotisen toimikautensa vuoden 2017 alussa. 

Nuorisovaalien ehdokasasetteluaika on 3.10.–11.11. ja kampanjointiaika 12.–28.11. Nuorisovaaleissa voivat asettua ehdolle ja äänestää vuosina 1997–2001 syntyneet nuoret, jotka asuvat tai opiskelevat Oulussa (Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulussa, Oulunsalossa tai Yli-Iissä).

Edustajiston toiminta on osa Oulun kaupungin osallisuustoimintaa. Kaikilla Oulun suuralueilla toimii alueellinen lasten ja nuorten osallisuusryhmä, joka vaikuttaa ensisijaisesti oman alueensa asioihin. Marraskuussa vaaleilla valittava nuorten edustajisto (ONE) on osallisuusryhmä, joka toimii alueellisten osallisuusryhmien rinnalla. 

Lisätietoja ehdokkaaksi asettumisesta ja äänestämisestä nuorisovaaleissa saa Nettinapin verkkosivuilta: nettinappi.fi/vaalit ja Oulun kaupungin verkkosivuilta: www.ouka.fi/oulu/nuoret/nuorisovaalit
Oululaisissa oppilaitoksissa järjestetään myös infoja nuorille.

Vaalien käytännön järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden perusopetus- ja nuorisopalvelut.
 

Lisätietoja:
Osallisuusvalmentaja Maria Orrenmaa, p. 050 382 5878, maria.orrenmaa[at]ouka.fi
Osallisuuden kehittäjäopettaja, Satu Kurvinen, p. 044 703 9188, satu.kurvinen[at]ouka.fi