In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Nuorten Edustajisto Kansallisen veteraanipäivän juhlassa

Kävimme Oulun Nuorten Edustajiston eli ONE:n kanssa 27.4. Kansallisen veteraanipäivän juhlassa, joka järjestettiin tänä vuonna Oulussa. Tapahtumaan osallistuminen oli meille suuri kunnia ja aivan uudenlainen kokemus.

Tilaisuus oli näin nuoren näkökulmasta todella erityinen, sillä tämän kaltaisiin tapahtumiin ei joka päivä pääsekään. Veteraanipäivän juhla oli todella hieno ja koskettava tilaisuus. Se avasi aivan uuden näkökulman sotiin ja niiden keskellä eläneiden ihmisten elämään. Arjessa ei tule useinkaan ajateltua niitä uhrauksia, joita veteraanit ovat meidän puolestamme sodassa tehneet ja millainen Suomi meillä olisi ilman näitä uhrauksia.

Jouko Korhosen veteraanipuheenvuoro sekä Armas Ilvon Veteraanin iltahuuto sai Jenni Haukion lisäksi myös meidät nuoret herkistymään. Juhla sai meissä kaikissa aikaan paljon suuremman kunnioituksen veteraaneja kohtaan, kuin mikään historian oppikirjasta luettu kertomus koskaan.

Haluamme kiittää Oulun kaupunkia hienosta juhlasta ja veteraaneja kaikesta, mitä ovat elämänsä aikana tehneet paremman Suomen puolesta.

Tekstin on kirjoittanut Veera Kiiskilä, ONE:n jäsen