Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa kaksi koululuokkaa karanteeniin Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukiossa ja Pöllökankaan koululla

Oulussa on tänään 7.10.2020 tullut tietoon kaksi koronatartuntaa Oulun kouluissa. Aamupäivällä selvisi koronatartunta Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukion oppilaalla ja nyt illalla koronatartuna Pöllökankaan koulun oppilaalla. 

Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri on asettanut molemmat koronavirustartunnan saaneet oppilaat eristykseen ja tartunnansaaneiden oppilaiden luokan muut oppilaat ja muutamia opettajia karanteeniin altistuksen vuoksi.

Jokaiselle altistuneeseen tai hänen huoltajaansa otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Altistuneet on asetettu kahden viikon karanteeniin ja ohjattu hakeutumaan näytteenottoon, jos heillä ilmenee koronaan viittaavia oireita.

Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti. Karanteenissa olevan tulee hakeutua näytteenottoon, jos hänellä ilmenee koronaan viittaavia oireita. Tällöin perheenjäsenten on hyvä jäädä kotiin odottamaan testituloksen valmistumista.

Muiden kuin karanteeniin määrättyjen osalta koulunkäynti voi jatkua normaalisti Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukiossa ja Pöllökankaan koulussa.

 

Jos epäilet saaneesi koronatartunnan, tietoja koronanäytteenotosta ja koronavastaanotoista löydät koronasivultamme ouka.fi/korona.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset