Ajankohtaista

< Takaisin

Peruskoulujen lähiopetus alkaa 14. toukokuuta

Hallitus päätti 29.4. purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki perusopetuksen oppilaat palaavat takaisin lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen.

Myös varhaiskasvatusta koskevat rajoitukset poistuvat 14.5. alkaen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomessa ei enää suositella koronavirusriskin takia hoitamaan lapsia kotona. Avointa varhaiskasvatusta ei Oulussa kuitenkaan enää tänä keväänä järjestetä.

Hallituksen päätös pohjautuu epidemiologiseen arvioon, että valmiuslain varhaiskasvatusta ja perusopetusta koskevan soveltamisasetuksen jatkamiselle ei ole enää perusteita. Lue hallituksen päätös ja perustelut opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteesta (29.4.2020).

Oulun kaupunki koulutuksen järjestäjänä suunnittelee perusopetuksen ajalle 14.–30.5. sekä varhaiskasvatuksen THL:n ja OKM:n ohjeistuksen mukaisesti, jotta opetus ja varhaiskasvatus voidaan toteuttaa hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. 

Huoltajat saavat oman koulun rehtorilta myöhemmin tarkemmat aikataulut ja ohjeet.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen ohjeistukset:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana (29.4.2020)

Opetushallituksen ohjeita lähiopetukseen palaamisesta 14.5. alkaen (30.4.2020)
 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset