Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ajankohtaista

< Takaisin

Salonpään koulu ja päiväkoti pääsivät uusiin tiloihin

Oulunsalon Salonpäähän on valmistunut uusi 0 - 6. luokkien koulu sekä uudet tilat varhaiskasvatukselle. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat nyt samassa rakennuksessa vanhan hirsikoulun vieressä. Koululaiset ja päiväkotilapset saivat aloittaa uusissa tiloissa syysloman jälkeen.

”On todella mahtavaa, että pääsemme uusiin ja terveisiin tiloihin. Sekä oppilaat että henkilökunta odottavat innolla pääsyä uuteen kouluun. Tilat on laadukkaasti ja tyylikkäästi toteutettu, ja erityisen hyvää on se, että luokkatilat ovat muunneltavia. Useassa tilassa on kahden luokkaparin välissä avattava ja kunnolla ääntä eristävä taiteseinä. Myös ulkona oleva kota on hieno lisä sekä koulutyössä että kyläläisten vuokrattavaksi”, kertoo rehtori Elisa Perämäki.

”Myös päiväkodin puolella iloitaan toimivista päiväkotikäyttöön suunnitelluista tiloista ja monien mahdollisuuksien pihasta. Lapset ovat päässeet itse vaikuttamaan esimerkiksi uusiin tiloihin tuleviin leluihin, joita odottavat jo innolla”, päiväkodin johtaja Sirpa Arbelius-Heikinheimo tuumii.

Uuden koulurakennuksen koko on noin 2800 bruttoneliömetriä. Tilat on mitoitettu 160 lapselle. Vanha Salonpään koulurakennus purettiin uudisrakennuksen tieltä. Oppilaat ovat olleet rakentamisen ajan evakossa Patamäen koululla.

Salonpään koulu ja päiväkoti rakennettiin vuokraushankintana, eli kaupunki on sitoutunut vuokraamaan tilat seuraavan 25 vuoden ajaksi. Rakennuttajana kohteessa toimi Hoivatilat Oy, joka omistaa tilat ja järjestää sinne toiminnanaikaiset palvelut. Pääurakoitsijana toimi Temotek Oy.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset