Ajankohtaista

< Takaisin

Uutta puhtia harrastamiseen - aktiivimallia myös Oulu-opistossa

Tiedote 2.1.2019

Oulu-opiston kevätkauden kurssit käynnistyvät viikolla 2. Suositut liikuntaryhmät starttaavat myös ja kursseilla on tilaa myös uusille harrastajille. Lempeän startin liikuntaharrastukseen saa vaikkapa terveys- ja hyvinvointitunneilta tai joogasta. Vauhtia ja haastetta löytyy esimerkiksi tanssillisilta tunneilta, kahvakuulasta ja kuntonyrkkeilystä. Tarjonnassamme on tunteja kestosuosikeista aina uusimpiin liikuntatrendeihin.

Kevätkaudella tarjotaan myös lukuisia uusia lyhytkursseja kielten opiskelusta kotitalouteen, tanssiin, kuvataiteisiin, kädentaitoihin ja mediataiteeseen. Moniin syksyllä alkaneisiin ja keväällä jatkaville kursseilla voi tulla vielä uusia harrastajia, kurssimaksuissa huomioidaan vain kevätkauden hinta.

Työtön voi osoittaa ns. aktiivimallissa edellytettyä aktivisuutta myös kansalaisopiston, kuten Oulu-opiston kursseilla

Vuoden vaihteen jälkeen voimaan astuva työttömyysturvalain muutos mahdollistaa sivutoimisen opiskelun menettämättä oikeutta työttömyysturvaan muun muassa ns. vapaan sivistystyön oppilaitoksessa eli esimerkiksi kansalaisopiston kursseille osallistuminen on jatkossa aktiivimallissa aktiivisuudeksi huomioitavaa sivutoimista opiskelua. Tieto perustuu työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteeseen https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410877/tyottomille-mahdollisuus-opiskella-tyottomyysetuutta-menettamatta). Oulu-opistossa opiskeleva työtön saa kahteen eri kurssiin 15 euron alennuksen.

Pohjankartano-salin remontti siirtyy eteenpäin

Oulu-opisto on aikaisemmin tiedottanut, että Pohjankartanon salin remontti alkaisi vuoden 2020 alusta alkaen ja kestäisi vuoden. Remontti kuitenkin siirtyy vuodella eteenpäin, joten salia on mahdollista vuokrata entiseen tapaan vuoden 2019 ja 2020 aikana. Mikäli salin remontti, joka on osa Pohjankartanon kokonaisremonttia, edelleen viivästyy, siitä tiedotetaan myöhemmin. Remontissa salin valo- ja äänikalusto uusitaan ammattitasoiseksi ja akustiikkaa monipuolistetaan myös akustiselle musiikille paremmin sopivaksi. Salin turvallisuutta ja esteettömyyttä parannetaan. Myös  salin monikäyttöisyyttä, mm. ripustettavuutta ja videoprojisointia, kehitetään.

Oulu-opiston kurssiohjelma

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset