"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Lukioissa juhlitaan tällä viikolla penkkareita ja vanhojen päivää

 
 
Torstaina 15. helmikuuta ajetaan perinteiset lukiolaisten penkkariajot. Oulussa penkkariautot kokoontuvat Raattiin, josta startataan klo 13.30. Autot ajavat reittiä: Raatintie - Merikosken sillat - Kajaaninkatu - Kirkkokatu - Pakkahuoneenkatu - Isokatu - Heikinkatu - Kirkkokatu. Keskustan reitti kierretään kahteen kertaan. 
 

Ouluhallissa liki 1000 tanssijaa

 
Oulun lukioiden vanhojen päivän yhteistanssit tanssitaan Ouluhallissa perjantaina 16. helmikuuta klo 15 alkaen. Ouluhallin yhteisesityksessä tanssivat sekä Oulun lukioiden vanhat että Oulun seudun ammattiopiston ammattilukion vanhat. Mukana on 12 koulua ja 966 tanssijaa. 
 
Oulussa yhteistanssiaiset järjestetään nyt jo 28. kerran. Tämän vuoden tansseina esitetään Poloneesi, Wieninvalssi, La Chaconne, Le Brisquet Cellois, Tango Ladidaa, Valse Mignon, Fireman´s Dance sekä lopputanssina Jackson Boogie. 
 
Tilaisuuteen voi ostaa käsiohjelman Ouluhallin sisääntuloaulasta viidellä eurolla. Ohjelmalehtisten myynnistä saatu tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen: tänä vuonna Hyvän Mielen Talo ry:lle nuorten mielen hyvinvoinnin tukemiseen sekä Oulun Seudun Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry:n lukion opiskelijoiden stipendirahastoon. 
 
Tapahtuman järjestää Oulun Seudun Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry. Tänä vuonna järjestelyvastuussa ovat Kastellin lukio ja Oulun Seudun Ammattiopisto. 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.