"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Nuorten Putiikki Nuppu aukesi Valkeassa

 
Koululaisten ja erilaisten nuorisoryhmien oma kauppapaikka Nuorten Putiikki Nuppu näki päivänvalon kauppakeskus Valkean kesäkadulla maanantaina 26. helmikuuta. 
 
Nupussa oppilas- ja nuorisoryhmillä on mahdollisuus ideoida, valmistaa ja myydä tuotteita, joiden tuotot voidaan käyttää vaikkapa luokkaretki- tai leirikoulurahastojen kartuttamiseen. Kaupan myyjät ja tuotteet vaihtuvat viikoittain. Näin jokaiselle nuorelle Nuppu-päivä Valkeassa on ainutlaatuinen kokemus yrittämisestä. 
 
Ensimmäisenä myyntipäivänä paikalle saapuivat rohkeat Merikosken koulun yhdeksäsluokkalaiset vastuuopettajiensa Tiina Jokiniemen ja Rosa Vehkalahden kanssa. 
 
"Päivä oli työläs, mutta antoisa. Oppilaat olivat innoissaan saadessaan päävastuun tapahtumassa. He vastasivat kaupan pystytyksestä, kuuluttivat Valkeassa, markkinoivat tuotteita ja hoitivat rahastuksen itsenäisesti. Myytävien tuotteiden suunnittelu ja työstäminen yhdessä ennen tapahtumaa vahvistivat luokan "me-henkeä". Oppilaat saivat hyvää kokemusta työelämästä ja siinä samalla kehittyivät niin organisointi- kuin vuorovaikutustaidot. Nuoret arvelivat, että Nuppu-toiminta on myös hyvä lisä kesätyö-/koulupaikkahakemuksissa. Asiakkaiden positiivinen palaute antoi myös lisäpotkua. Nuppu on oivallinen matalan kynnyksen paikka opetella yrittäjyystaitoja", Tiina Jokiniemi kertoo.  


Avoinna kahtena päivänä viikossa

 
Kauppa on kevään ajan avoinna kahtena päivänä viikossa, pääsääntöisesti maanantaisin ja tiistaisin, aluksi kokeiluluontoisesti. Tavoitteena on kuitenkin kehittää pysyvä malli, jota voidaan monistaa muihinkin ostoskeskuksiin tai kauppapaikoille. Nuppu-pilotissa nuoriso-ohjaaja Maria Orrenmaa ja yrittäjyyskasvatuksen koordinaattori Heikki Keränen opastavat nuoria huolehtien, että Nuppu toimii ja kukoistaa. 
 
Jokainen Valkeassa kävijä voi osaltaan tsempata nuoria yrittäjämäiseen toimintaan helposti – tekemällä ostoksia Nupun kulloinkin vaihtuvasta tuoterepertuaarista!
 
 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.