"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Ystäviä kokonaisen orkesterin verran

Sinfonisches Blasorchester Leverkusen vierailee Oulussa
Ystävyyskaupunkitoimintaa jo 50 vuotta
Suuri ilmaiskonsertti lauantaina 26.5. klo 15 Madetojan salissa

 
Oulu ja saksalainen Leverkusenin kaupunki ovat olleet ystävyyskaupunkeja 50 vuotta. Leverkusenin musiikkiopiston edustusorkesteri Sinfonisches Blasorchester Leverkusen vierailee juhlan kunniaksi Oulussa tällä viikolla. Lauantaina 26.5. kello 15 se soittaa ilmaisen konsertin Madetojan salissa yhdessä puhallinorkesteri Virtuoson kanssa.
 
Molemmat orkesterit ovat suuria puhallinorkestereita. Leverkusenin musiikkiopiston orkesterissa on 56 soittajaa. He ovat iältään 13-20 -vuotiaita. Oululainen Virtuoso-orkesteri on kooltaan ja ikärakenteeltaan varsin samanlainen. Virtuoso on Oulun konservatorion, Oulu-opiston ja Oulun seurakuntien yhteinen puhallinorkesteri.
 
Saksalaiset nuoret muusikot asuvat viikon ajan kotimajoituksessa oululaisten opiskelijakollegojensa perheissä. Orkesterit harjoittelevat yhdessä ja saksalaisille vieraille järjestetään laajalti muuta ohjelmaa Oulussa. Moni isäntä ja vieras ovat jo entuudestaan tuttuja keskenään. Leverkusenin musiikkiopiston puhallinorkesteri vieraili Oulussa vuonna 2010 ja oululaiset kävivät Leverkusenissa vuonna 2015.
 
Leverkusen on 160 000 asukkaan kaupunki Saksassa, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, Reinin varrella lähellä Kölnin ja Düsseldorfin kaupunkeja. Leverkusen perustettiin vuonna 1930 liittämällä yhteen useita pieniä kyliä. Nykyään kaupunki tunnetaan Bayer-yhtiön kemiantehtaista sekä jalka¬pallo-joukkueestaan Bayer 04 Leverkusen.
 
Konsertin kapellimestareina toimivat Esa Lappi ja Sauli Orbinski Oulusta sekä Thomas Klöckner Leverkusenista.
 
Vierailua tukee Oulun Suomi-Saksa –yhdistys ry.
 
LISÄTIETOJA
Pauliina Sormunen, toiminnanohjaaja, Oulun seurakuntayhtymä GSM 040 84 14 680 / pauliina.sormunen@evl.fi
Gottfried Effe, puheenjohtaja, Oulun Suomi-Saksa –yhdistys ry GSM 040 700 32 59 / gottfried.effe@gmail.com

 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.