"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Monenlaista tekemistä lapsille ja nuorille syyslomaviikolla

 
Oulun koulut ovat syyslomalla ensi viikolla: 22.-26. lokakuuta. Oulun kaupunki järjestää jälleen monenlaista tekemistä lapsille ja nuorille. 
 
Syyslomaviikolla alle 17-vuotiaat matkustavat edullisesti busseissa. Alle 17-vuotiaiden bussimatkat maksavat klo 7-20 vain 50 senttiä, kun matka maksetaan arvolipulla. Alennus on voimassa kaikilla Oulun joukkoliikenteen matkustusvyöhykkeillä ja vuoroilla, jotka liikennöivät kyseisenä ajankohtana (paitsi linja 48). Lisätietoja joukkoliikenteen verkkosivuilta.
 
Jo 14. kerran järjestettävä X-ON-tapahtuma kerää jälleen satoja innokkaita liikkumaan Ouluhalliin ti-ke 23.-24.10. Tapahtuma on avoinna  tiistaina klo 13–21 ja keskiviikkona klo 13–20. Ouluhallissa pääsee mm. pelaamaan jalkapalloa ja salibandya, temppuilemaan telinevoimistelualueella ja kiipeilemään seikkailuradalla. Nuorten alueella pääsee esimerkiksi kaverin kanssa ottamaan mittaa reaktionopeudesta ja testaamaan Simway Hunt-simulaattoria. Infon yhteydessä olevassa loungessa voi hengähtää välillä ja vaikka ladata puhelinta.
 
Lisäksi tiistaina 23.10. klo 18-21 on maksuton ja ikärajaton konsertti X-ONpop, jossa esiintyvät Esb, Cledos ja Evelina.   
 
Torstaina 25.10. on X-ONin extrapäivä, jolloin Ouluhalli on varattu klo 10-16 skeittaajille, scoottaajille ja BMX:lle.
 
Syyslomalla on viisi nuoritaloa auki täynnä toimintaa. Avoinna ovat Puolivälinkankaan, Hiukkavaaran, Kaukovainion ja Ritaharjun nuorisotilat sekä Nuorisokahvila Bysis. Tarkemmat aukioloajat löytyvät talojen somekanavilta ja Syysfiilis-sivulta.
 
Kaikille avoimet maksuttomat yleisövuorot ovat Heinäpään jalkapallohallissa ke-pe klo 12.30-15. Oulun uimahallissa on mahdollisuus tutustua vesipalloon keskiviikkona, torstaina ja perjantaina ison altaan syvässä päädyssä klo 12-13 ja opetusaltaassa klo 14-15. Vesipalloon ei ole erillistä ilmoittautumista. Luvassa heittotutkan testausta, ohjattua lajin tekniikan kokeilua sekä pelaamista, jos altailla on yhtä aikaa tarpeeksi porukkaa. Uimahyppytasot ovat auki vesipallon jälkeen klo 13-13.30 ja 15-15.30 (ke, to, pe). Yleisöluisteluja ei tällä kertaa järjestetä Raksilan tekojäällä lämpimistä keleistä johtuen.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n poliittisen työtaistelun takia kaikki kaupungin liikuntapaikat (paitsi Ouluhalli ti 23.10. klo 13-21) ovat kiinni maanantain ja tiistain 22.-23.10. Liikuntapaikkojen aukioloajat voi tarkistaa liikunnan ja ulkoilun verkkosivuilta
 
Syyslomaviikko vaikuttaa joidenkin pienempien kirjastojen aukioloaikohin, mutta suurin osa OUTI-kirjastoista palvelee normaalien aukioloaikojensa mukaan. Voit tarkistaa oman kirjastosi aukioloajat OUTI-verkkokirjastostaPop up –kirjastoauto Onneli on Ideaparkissa Ritaharjussa ke 24.10. klo 12–15. Kirjastoautosta voi tietysti lainata kirjoja syysloman lukemistoksi eli kirjastokortti kannattaa ottaa mukaan.
 
Tiedekeskus Tietomaa on auki koko syyslomaviikon. Kaikkien Tietomaan vieraitten iso kaveri Masa-dino tervehtii syyslomalaisia päivittäin ala-aulassa klo 11.30, 12.30, 14.30 ja 16.30. Tietomaassa on 10–13-vuotiaille kilpa-autojen rakentelusta kiinnostuneille kaksi  Dragsters-leiriä. Leiripäivät ovat  ma-ti 22.–23.10. ja to-pe 25.–26.10. Lisätietoja leireistä on Tietomaan verkkosivuilla.
 
Pohjois-Pohjanmaan museolla vierailee syyslomaviikon keskiviikkona, YK:n päivänä, Nukketeatteri Sytkyt. Esityksessä on perinteistä marokkolaista musiikkia ja Mirjami Skarpin värikkäät nuket. Aladdin ja taikalamppu -esitykset ovat  kello 12 ja 14. Esitys on suunnattu 2–8-vuotiaille ja se kestää 20 minuuttia. Nukketeatteriesitys sisältyy museon pääsylipun hintaan. Museon alakerrassa on uusi Kakaravaara – lasten elämää Oulussa –näyttely.  Museoon on kaikilla alle 18-vuotiailla vapaa pääsy. 
 
Oulun taidemuseon toisessa kerroksessa on Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttely

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.