"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu palkitsee ruoan hävikkiviikolla ansioituneita kouluja ja päiväkoteja

Oulun kaupunki palkitsee kouluja ja päiväkoteja aktiivisesta osallistumisesta syyskuussa järjestettyyn biojätteen vähentämiseen tähtäävään ruoan hävikkiviikkoon. Lautashävikki eli ruokailijan lautaselta biojätteeseen laittama ruokamäärä pieneni eniten kampanjan aikana Salonpään, Patamäen, Pöllökankaan ja Oulunsalon kirkonkylän kouluissa sekä Haukiputaan lukiossa. Lisäksi Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio palkitaan aktiivisesta osallistumisesta hävikkiviikkoon ja siitä viestimiseen. Päiväkodeista parhaiten ruokahävikin vähentämisessä onnistuivat Vaskitien, Myllyojan, Huonesuon, Kangaskontion ja Hintan päiväkodit.

Palkittaville kouluille tarjotaan erillinen herkkuruokapäivä, ja päiväkoteihin lähetetään viidensadan euron palkinto, jolla päiväkodit voivat hankkia esimerkiksi leluja. Osyk palkitaan erillisellä innovaatiopalkinnolla.

Oulun kaupunki osallistui valtakunnalliseen hävikkiviikkoon syyskuussa. Hävikkiviikolla kouluihin ja päiväkoteihin otettiin käyttöön uusi seurantaväline, johon biojätteeksi päätyneet ruoka-annokset merkittiin näkyviin päivittäin. Lautastarrojen avulla voitiin näyttää, paljonko hävikkiä on sillä viikolla ollut.

Kampanjan tavoitteena on ruuan arvostuksen lisääminen ja turhan ruokahävikin vähentäminen. Hävikkiviikko järjestetään puolivuosittain keväällä että syksyllä.


Lisätietoja: Oulun Serviisi, palvelutuotantopäällikkö Pauliina Värttö p. 050 344 8635

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.