"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Hyvä tietää asuinhuoneen vuokrauksesta -luento 3.4.

Oulu-opisto järjestää yhden illan luennon asuinhuoneen vuokrauksesta. Ajankohtaisesta aiheesta on hyvä tietää mitä velvoitteita asunnon vuokrauksesta on sekä vuokralaiselle että vuokranantajalle. Maksullinen luento pidetään keskiviikkona 3.4.2019 klo 18 Pohjankartanossa (Leevi Madetojan katu 1) Oulussa.

Asuinhuoneiston vuokrausta koskevien sääntöjen ja oikeuskäytännön tunteminen antaa turvaa sekä vuokralaiselle että vuokranantajalle. Luennolla käsitellään mm. huoneiston alivuokrausta ja vieraita koskevia asioita. Yhä suositummaksi on muodostunut myös Airbnb-majoitustoiminta, mitä se tarkoittaa vuokra-asunnon kannalta?

Muita usein kysyttyjä kysymyksiä vuokramarkkinoilla on, mitä vuokravakuus kattaa ja koska se on maksettava? Joutuuko vuokralainen korjaamaan reiät seinissä vai saako tauluja kiinnittää vapaasti? Voiko vuokralainen maalata huoneistoa? Onko vuokranantajalle oikeus esitellä asuntoa uudelle asukkaalle?

Hyvin tehty vuokrasopimus turvaa molempia osapuolia. Kouluttajana kuluttajaoikeusjuristi ja kokenut kouluttaja Tuula Sario LexLegatosta. Hänellä on yli neljännesvuosisadan kokemus asumisasioiden kouluttamisesta, vuokrariitojen ratkaisusta ja lainsäädännön valmistelusta.

Luennon hinta on 10 euroa ja luennolle voi ilmoittautua Oulu-opiston nettisivujen kautta.

Lisätietoja Tuula Sario p. 0400 721 252

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.