"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu-opisto täyttyy musiikista viikonloppuna

Tiedote 8.4.2019

Pohjankartano Oulussa täyttyy musiikista perjantaina ja lauantaina

Yli viisisataa Oulu-opiston muusikkoa esiintyy yksin, yhtyeissä ja kuoroissa Pohjankartanossa perjantai-iltana ja lauantai-iltapäivällä 12. – 13.4.2019. Musiikkiesitysten ohjaamisesta vastaa kolmisenkymmentä Oulu-opiston musiikin opettajaa. Musiikin opetus on Oulu-opistossa suurin yksittäinen aineryhmä, onhan Suomi kuorojen,  monipuolisten musiikkikokoonpanojen ja soitinopiskelijoiden luvattu maa.

Lähes kaikki musiikin tyylilajit on edustettuina: taidemusiikki - klassinen, populaarimusiikki - pop/rock/iskelmä, kansanmusiikki ja maailmanmusiikki. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Suuri Viihdekonsertti perjantaina 12.4.2019 klo 17.30

Musiikkiviikonlopun käynnistää Oulu-opiston Viihdeorkesterin, Villiinny viulusta -ryhmän ja Poppis-kuoron ensimmäinen yhteisesiintyminen; lavalla nähdään  noin 30 hengen laulajista, jousisoittajista, puhaltajista sekä bändisoittajista koostuva kokoonpano. Konsertissa kuullaan tuoreita sovituksia menneiden vuosikymmenten viihde- ja elokuvamusiikin helmistä kuten Can't Help Falling, Mustasukkaisuutta ja California Dream. Viihdeorkesterin kapellimestarina on Lauri Marjakangas.

Samalla Pohjankartanon aulan lavalla ja kahvilassa tapahtuu, kun Madoliiniorkesteri, ETNOA! -kokoonpano ja lauluyhtye Pyrstötähdet musisoivat. Pianon, huilun, klarinetin, sellon ja viulun soitinoppilaat esiintyvät luentosaleissa (I ja II) jo klo 16.30 lähtien.

Suuri Kuorokonsertti käynnistää lauantain Musiikkikarkelot 13.4.2019 klo 12

Lauantain musiikkikarkelot alkavat klo 12 juhlasalissa suurella kuorokonsertilla. Siellä esiintyvät Ritaharjun lapsikuoro (johtaa Mirja Pohjosenperä), Laula vaan! -kuoro (johtaa Virve Karén), Konsonanssi  (johtaa Virve Karén),
Yhtyelaulukurssi (johtaa Virve Karén), Naiskuoro Aava (johtaa Eeva-Maija Sorvari), Nuorisokuoro Illusian valmennuskuoro  (johtaa Liina Sorvari), Nuorisokuoro Illusia (johtaa Eeva-Maija Sorvari), Naiskuoro Ouluttaret (johtaa Vesa Sutela) ja Sekakuoro Siltojen laulu (johtaa Suvi Partanen).

Pohjankartanon aulan lavalle nousee pikkukitaristeja ja useita bändikoulun bändejä, kuten Groove, Basement ja Band Friends.

Luentosaleissa (I ja II) jatkuu soitinoppilaiden konsertit ja klo 15 lähtien lukuisat yksinlaulajat pääsevät esiintymään.

Lasten kampaamo – kuvataidetta hiuksissa

Tukka hyvin - kaikki hyvin! Oulu-opiston näyttelytilassa opiston kuvataiteilijalapset ja –nuoret järjestävät elävän musiikin säestyksellä kampaamon, jossa yleisö voi kampauttaa hiuksensa uusimpien trendien mukaisesti.

FAKTA

 • Musiikkia opetetaan noin 15 000 tuntia
 • Koko opistossa n 50 000 tuntia
 • Musiikin opiskelijoita on lähes 1000
 • Noin 60 tuntiopettajaa
 • koko opistossa 270 tuntiopettajaa

Katso tapahtuman esittelyvideo

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

 • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
 • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
 • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
 • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.