"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Lasten ja nuorten kaupunkikokous Oulun teatterilla 2. toukokuuta

Lapset ja nuoret päättävät kaupunkikokouksessa 2. toukokuuta 10 000 euron jakamisesta valitsemiinsa kohteisiin.
 

Oululainen lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestetään 11. kertaa. Tämän vuoden kaupunkikokous pidetään torstaina 2.5. klo 12 - 15 Oulun teatterilla. Kokouksessa oululaiset lapset ja nuoret päättävät heitä koskevista yhteisistä asioista.

Lasten ja nuorten alueelliset osallisuusryhmät sekä nuorisovaltuusto ONE tuovat kokoukseen esityksiä, joiden toteuttamisesta kaupunkikokous päättää. Päätökset määrärahan jakamisesta tekee n. 48-henkinen edustajisto, joka muodostuu kaikista osallisuusryhmistä.

Kokouksen puheenjohtajina toimivat nuorisovaltuusto ONEn varapuheenjohtaja Kalle Kääriäinen ja Ylikiimingin Y.K.S.1.-osallisuusryhmän puheenjohtaja Olli Alasaarela. Kokouksen avaa nuorisovaltuusto ONEn puheenjohtaja Kalle Pyky.

Kaupunkikokouksella on käytettävissään 10 000 euron määräraha, jonka käyttökohteista kokouksessa päätetään. Osa esityksistä viedään eteenpäin päätöksentekoon lausuntoesityksinä eli kannanottoina eri asioista.

Kolme eniten ääniä saanutta lausuntoesitystä viedään syksyllä pidettävien nuorten vaikuttajapäivän tapahtuman työpajoihin, joissa lapset ja nuoret kokoontuvat saman pöydän ääreen päättäjien ja virkamiesten kanssa työstämään lausuntoehdotuksia. 

Kokousta seuraa Oulun teatterilla kutsuvierasjoukko, jossa on oppilaita Oulun eri kouluista opettajineen, osallisuusnuoria, päättäjiä sekä nuorten parissa työskenteleviä.

Kaupunkikokouksen ohjelma 2.5.2019

klo 11.30
Saapuminen Oulun teatterille

klo 12.00–13.45
Nuorisovaltuusto ONEn puheenjohtaja Kalle Pyky avaa kaupunkikokouksen

Kokous alkaa
Osallisuusryhmien esitykset viimevuoden kaupunkikokouksen eteenpäin viedyistä ehdotuksista sekä tämän vuoden päätettävistä asioista
Cheerleaderryhmä Safiirit esiintyy

n. klo 13.45–14.15
Väliaika yleisölle, lausuntoesitysten äänestys
välipala kaikille kokousvieraille
esittelypisteitä

klo 14.15–15.00
Osallisuusstipendien jako
Määrärahaesityksistä äänestäminen               
Määräraha- ja lausuntoesitysten äänestystulokset -> lausuntoesitykset käsitellään vaikuttajapäivän tapahtumassa
Laivakankaan koulun bändi Kaindofredi esiintyy

Tilaisuus päättyy

Kaupunkikokous on osa Oulun kaupungin lasten ja nuorten osallisuustoimintaa, jota perusopetus- ja nuorisopalvelut koordinoi.

Kuva on viime vuoden tilaisuudesta.

 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.