"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Taatusti erilainen koulupäivä Hupisaarilla 10.5. klo 9-14

Oulun Hupisaarilla viettävät taatusti erilaista koulupäivää noin 80 Oulun peruskoululaista ja esikoululaista opettajineen. Päivän aikana oppilaat pääsevät ideoimaan tehtävärasteja alueen luonnosta, historiasta, kulttuurista erilaisin liikkumisen ja luomisen keinoin. Rasteilla heitä on opastamassa asiantuntijoita Oulun taidemuseolta, Pohjois-Pohjanmaan museolta, Oulun kaupungin ympäristötoimesta sekä sivistys- ja kulttuuripalveluista ja Luonnonvarakeskukselta.

Näyttelijä Annina Rokka vetreyttää osallistujat aamulla hupi-tunnelmaan. Päivän aikana oppilaat tekevät musiikin samalla kuvattavaan musiikkivideoon Hupisaarten taimenen ja luonnon merkityksestä nuorille muusikko Jukka Takalon opastamana.

Päivä on osa EAKR-rahoitteista ”Hupisaarten urbaanit purot innovaatioiden kohteena” –hanketta, mitä toteuttaa Luonnonvarakeskus. Oulun kaupunki on hankkeessa mukana osarahoittajana.

Liitteenä ohjelma Hupisaarifoorumista (pdf)

Lisätietoja päivästä ja hankkeesta: Erikoistutkija Pauliina Louhi, Luonnonvarakeskus, p. 040 6325253.

 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.