"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu-opiston Kutomossa avoimet ovet 30.9.-2.10.

Oulu-opiston Kutomon avoimet ovet Kansankadulla

Kansankadun kutomon avoimet ovet ovat maanantaista keskiviikkoon 30.9.-2.10.2019 välisenä aikana. Tiloissa on päivittäistä toimintaa eli kankaankudontaa joka päivä, maanantaina neulontaa ja ompelua klo 9-18, tiistaina kankaankuviointia ja ompelua klo 9-17, keskiviikkona pitsinnypläystä ja kirjontaa klo 8-17. Pannu on myös kuumana koko ajan! Tervetuloa tutustumaan! Osoite on Kansankatu 53 Oulu.

Oulu-opiston Kutomo Kansankadulla on saanut uudet teippaukset oviin ja ikkunoihin ja toimipiste on saanut muutenkin uutta ilmettä ja puhtia. Kansankadun toimipisteessä on mahdollisuus kutoa kangaspuilla ohjatusti arkipäivisin. Samassa tilassa on myös opetustila, jossa on paljon Oulu-opiston kurssitoimintaa.

Oulu-opistolle kutomo siirtyi vuoden 1993 alusta. Sitä ennen se toimi osana Oulun kaupungin ympäristöviraston kuluttajalautakunnan toimintaa. Entisellä neuvonta-asemalla oli mahdollisuus saada ompelu- ja leikkuupalveluita ja kudonnan neuvontaa. Sieltä saattoi myös vuokrata astioita erilaisiin juhliin.

Kun Oulun kaupunki lakkautti kuluttajalautakunnan, työntekijät siirtyivät Oulu-opistolle. Ompelupalvelu loppui vähitellen ja toiminta on jatkunut Oulu-opiston ompelukurssien muodossa ja kudonnan neuvontana. Nykyisin tilassa on 12 kangaspuut. Kangaspuilla voi kutoa myös Oulu-opiston kursseilla Haukiputaalla, Kiimingissä, Ylikiimingissä ja Yli-Iissä.

Oulu-opiston kutomon nettisivuille

 

 

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.