Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

"Oulun koulu, Porin tori, Kuopion kalakukko". Vanha loru kertoo kustakin kaupungista tärkeimmän. Oulu on ollut alueensa koulukeskus jo 400 vuotta ja on edelleen Pohjois-Suomen suosituin ja monipuolisin opiskelukaupunki. Oulussa on 50 000 opiskelijakaveria. 

Koulutuksen ja opiskelun sivuilla on kattavasti tietoa Oulun perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta sekä linkkejä muuhun koulutukseen. Kouluilla on omat kotisivut.

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu oivaltaa -päivä 22.11. täynnä tapahtumia

 

Oulu oivaltaa -vuosi huipentuu sivistys- ja kulttuuripalveluiden järjestämään Oulu oivaltaa -päivään perjantaina 22. marraskuuta. Tuolloin eri puolilla Oulua on aamusta iltaan tapahtumia. Päivällä haluamme kiittää oululaisia ja antaa heille mahdollisuus itse kokea, miten sivistys rakentaa Oulua. 

Oulussa on sydäntä sivistykselle. Haluamme rakentaa ilon ja uteliaisuuden kautta hyväntuulisten asukkaiden kaupunkia, jossa hyvinvointi kasvaa ihmisten kohdatessa. Nämä kaksi virkettä tiivistävät Oulu oivaltaa -sivistysohjelman ytimen.

”Vuoden alussa valmistuneen Oulu oivaltaa -sivistysohjelman valmisteluun osallistui laajasti oululaisia: asukkaita, kaupungin työntekijöitä ja päättäjiä. Keväällä kutsuimme lapset ja nuoret mukaan Oulu oivaltaa -tutkimusmatkoille. Tämä syksy on ollut todellisten tarinoiden kerronnan aikaa. Oulu oivaltaa -päivänä 22.11. on kiitoksen aika. Haluamme, että jokainen voi itse kokea, miten sivistys rakentaa Oulua”, kertoo sivistysohjelman valmistelusta ja Oulu oivaltaa -kampanjasta vastannut sivistys- ja kulttuuripalveluiden kehityspäällikkö Juha Aho.

Oulu oivaltaa -päivänä tapahtuu aamupäivällä päiväkodeissa ja peruskouluissa sekä iltapäivällä ja illalla nuorisotiloilla. Lapset ja nuoret ovat saaneet itse ehdottaa, miten päivää vietetään. 

Jo seitsemännen kerran järjestettävä Lumo-valofestivaali (22.-24.11.) on osa päivän tapahtumia. Perjantaina 22.11. on Lumo-valofestivaalin avajaiset. Oululaiset voivat tuolloin kiertää Lumo-valotaideteokset kirjainsuunnistuksena ja ansaita loistavan palkinnon. Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo ovat perjantaina 22.11. ja koko viikonlopun auki maksutta klo 22 saakka.

Yksi päivän tärkeimmistä tapahtumista on Oulu oivaltaa -tilaisuus kauppakeskus Valkean lavalla klo 16.30-18.30. Tilaisuuden juontaa "Toripolliisi" Allu Alatalo. Luvassa on muun muassa Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokkalaisten laulusikermä, Oulun konservatorion, Oulun taidekoulun ja Oulu-opiston esitykset sekä yhteistanssi. 

”Tervetuloa mukaan Oulu oivaltaa -päivän tapahtumiin, ja jaa omat oivalluksesi somessa #ouluoivaltaa”, sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä toivottaa.

Katso kaikki Oulu oivaltaa -päivän 22.11. tapahtumat: www.ouka.fi/oulu-oivaltaa-paiva

Jakolinkki

Sivistys- ja kulttuuripalvelut

  • Käyntiosoite work Oulu 10 (Torikatu 10), 90100 Oulu
  • Postiosoite postal PL 17, 90015 OULUN KAUPUNKI
  • Puhelin work 08 558 410 (vaihde)
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Johdon yhteystiedot
  • Aukioloajat ma - pe klo 8 - 16
Tiedot esitetään hCard-muodossa.